Logo
  • Nieuws
  • 20 maart 2014
  • Mariel Hovemann

Bij online matching nauwelijk aandacht voor bedrijfscultuur

Het vinden van de juiste baan of medewerker blijkt in de huidige markt van vraag en aanbod een moeizaam proces. Procedures duren lang, de groep sollicitanten is groot en het aantal mismatches tussen vacatures en cv’s neemt toe. Dit blijkt uit onderzoek van HRMatches. “Zowel sollicitanten als bedrijven moeten helder maken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze zoeken.”

Beeld Bij online matching nauwelijk aandacht voor bedrijfscultuur

Het mismatchpercentage in de ICT sector is bijvoorbeeld 62 procent blijkt uit het onderzoek. Oorzaken zijn snel veranderende markten, verregaande technologie en opleidingen die hierin achterblijven. Maar ook omdat in de online zoekprocessen nauwelijks aandacht wordt geschonken aan soft skills, competenties en bedrijfsculturen aldus Jaap Hardeman, HR Manager en founder van HRMatches.

Mismatch voorkomen

Hardeman: “Veranderende markten, innovaties en nieuwe technologie vragen om aanscherping van personeelsplanning en investeringen in de ontwikkeling en bijscholing van mensen. Zowel bij werkzoekenden als bedrijven ontbreekt vaak het inzicht en wordt er weinig aandacht besteed aan noodzakelijke aanpassingen om er voor te zorgen dat werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar komen. Om naar elkaar toe te groeien is inzicht in competenties, skills en cultuur noodzaak.” Een verrijkt cv met skills en competenties en een compleet functieprofiel en bedrijfsprofiel waarin de bedrijfscultuur een prominente plek krijgt, ziet hij daarbij als de methode om de gap tussen vraag en aanbod inzichtelijk te maken.

HR Praktijk Diner 2014: heeft u een match?

Hoe kunt u nu en in de komende jaren inspelen op de veranderingen binnen en buiten de organisatie? Combineer het nuttige met het aangename: tijdens het HR Praktijk Diner komen experts en vakgenoten samen. Op het menu staan: Talentmanagement, Strategisch Personeelsplanning, Leiderschap, Employer Branding, Duurzame inzetbaarheid en Job Crafting. Ervaar de unieke tafelsetting, een programma op maat en een diner van topkwaliteit. Meer info >

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.