Logo
  • Nieuws
  • 8 juni 2015
  • Bron: vpo

VPO vindt ontmoediging payroll Asscher onbegrijpelijk

De VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) vindt de oproep van minister Asscher aan gemeenten om payroll terug te dringen 'onbegrijpelijk, onterecht en getuigen van symboolpolitiek'. Bij de gemeentelijke overheid is vaak sprake van een bescheiden flexibele schil.

Beeld VPO vindt ontmoediging payroll Asscher onbegrijpelijk

Minder dan 10% van het personeelsbestand werkt er op basis van een flexibel arbeidscontract. Minder dan 3% werkt op basis van een payrollcontract aldus de vereniging. Bovendien is extra wetgeving in deze 'schadelijk voor de flexibiliteit van de arbeidsmarkt'en zorgt strikte regulering voor een toename van mindere vormen van flexibiliteit.

"We leven bovendien in een tijd waarin niet alleen het bedrijfsleven maar ook de overheid investeert in een kleinere, efficiënte en slagvaardige organisatie. Naast een deel vaste medewerkers zal de overheid behoefte blijven houden aan flexibiliteit in zijn personeelsorganisatie waarbij, afhankelijk van de situatie en de aard van het werk, gekozen kan worden voor diverse soorten flexvormen. Daarnaast is het ook voor de overheid steeds moeilijker vast te stellen welk werk 'structureel' dan wel 'tijdelijk' van aard is," aldus de VPO.

Goed werkgeverschap

"Bij de keuze voor flexibele medewerkers hoort de kwaliteit in termen van goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap voor de medewerker leidend te zijn. Payroll - in zijn goede vorm toegepast volgens de kwaliteitsnormen en het arbeidsvoorwaardepakket van de VPO -  is een goed georganiseerde vorm van dienstverlening op de arbeidsmarkt. Het helpt gemeenten en werknemers wendbaar te zijn en daarmee is payroll een deel van de oplossing voor de arbeidsmarkt in plaats van een probleem."

Gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden

De VPO betreurt dat de minister payroll wegzet als een vorm van flexibiliteit, waarbij mensen ongelijk worden behandeld. "Het arbeidsvoorwaardenpakket van de VPO gaat juist uit van gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden voor de payrollkracht ten opzichte van de vaste medewerker bij de inlener." Wetgeving is wat de VPO betreft niet nodig. Het grijpt volgens de vereniging diep in op de onderhandelingsvrijheid van werkgevers en werknemers.

Benchmark nu gratis uw beloningsbeleid

Wilt u uw beloningsbeleid onder de loep nemen? Wilt u weten of u in vergelijkbare functies hoger of lager betaalt dan elders in Nederland? Neem dan geheel kosteloos deel aan de 20e editie van het Nationaal Beloningsonderzoek. Na uw deelname weet u op medewerkersniveau of u marktconform beloont. Meer informatie over deelnemen

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.