Logo
  • Nieuws
  • 15 januari 2015
  • Bron: Brisk Magazine

'Overheid promoot juist payrolling’

De overheid wil payrolling ontmoedigen. Het tegenovergestelde gebeurt echter. Met haar wetgeving zorgt ze er juist voor dat ondernemers in 2015 méér voor payrolling gaan kiezen zo stelt Jan Meulendijks, initiator van Payroll.nl in Brisk Magazine.

Beeld 'Overheid promoot juist payrolling’

Volgens Meulendijks staan de flexbeperkende maatregelen haaks op de wens van ondernemers die in deze economisch onzekere tijden juist behoefte aan meer flexibiliteit. Flexwerkers via payrolling inzetten is dan een handig alternatief. “Met payrolling kunnen medewerkers namelijk vijf en een half jaar lang worden ingezet op flexibele basis.”

Doorbetalingsplicht

Ook de lange doorbetalingsplicht bij ziekte zorgt er volgens hem voor dat werkgevers voor payrolling kiezen. Voor kleine ondernemers is een langdurig zieke een te grote kostenpost. Een payrollbedrijf kan de doorbetalingsplicht dan overnemen.
Als de overheid payrolling echt wil ontmoedigen dan moet werkgeverschap minder risicovol worden gemaakt. De drempel om mensen aan te nemen is door de ingewikkelde en risicovolle arbeidswetgeving te hoog, aldus Meulendijks.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.