Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2011
  • Mariel Hovemann

Payrollkrachten zijn positief over payrollen

Payrollkrachten waarderen het payrollen in het algemeen en de dienstverlening van payrollondernemingen met een 7+. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ecorys in opdracht van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) onder 2.200 payrollkrachten.

Beeld Payrollkrachten zijn positief over payrollen

In het onderzoek werd gekeken naar hun kenmerken, motieven en ervaringen en hoe zij aankijken tegen hun werkgever, de payrollonderneming. Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de payrollkrachten een vrouw is, de gemiddelde leeftijd 38 jaar is en de payrollkrachten gemiddeld twee jaar en vier maanden in dienst van het payrollbedrijf blijven. Een op de vijf werknemers komt uit een werkloosheidspositie en gaat aan de slag via payrollen.

 

Contractduur payrollen

Een op de drie payrollkrachten heeft een contract voor onbepaalde tijd of uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Uit het onderzoek blijkt ook dat 55 procent van de payrollkrachten vindt dat er sprake is van voldoende werkzekerheden, 47 procent geeft hun baanzekerheid een voldoende. VPO-voorzitter Jeu Claes: “Ik ben blij met deze uitkomst, omdat de baan- en werkzekerheid van payrollkrachten regelmatig ter discussie staat. Uit deze cijfers blijkt dat die discussie overbodig is.”

 

Werktevredenheid payrollen

In het onderzoek zijn de payrollkrachten gevraagd naar de waardering voor de aspecten: tijdig uitbetalen, juiste betaling, correcte contracten, bereikbaarheid voor vragen, contact met collega's, werksfeer en het werk in het algemeen. Deze aspecten waarderen de payrollkrachten met het cijfer 7 of 8. Claes: “Dit zijn aspecten die voor iedere werknemer belangrijk zijn of je nou payrollkracht bent of niet. Dat payrollkrachten zo'n goed rapportcijfer geven, is zeer positief voor het professioneel werkgeverschap van onze leden.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.