Logo
  • Nieuws
  • 10 december 2012
  • Siem Kannekens

'Payrolling is noodzakelijk en moet blijven bestaan'

Organisaties moeten de mogelijkheid blijven behouden om personeel via een ander bedrijf in te huren. Payrolling is in veel bedrijfstakken nodig en moet daarom mogelijk blijven. Dat vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, meldt nos.nl.

Beeld 'Payrolling is noodzakelijk en moet blijven bestaan'

De werkgeversorganisaties stellen dit in reactie op het voornemen van de PVDA, de partij wil payrolling het liefst afschaffen. Volgens de arbeiderspartij omzeilen organisaties met het toepassen van de payroll-constructie de cao van hun bedrijfstak en is er sprake van 'veramerikanisering' van de arbeidsmarkt.

 

Gemak voor bedrijven

Bedrijven maken gebruik van payrolling zodat de organisaties geen personeelsadministratie hoeven bij te houden. Een andere reden om van de payroll-constructie gebruik te maken is dat bedrijven zieke medewerkers niet hoeven door te betalen. In Nederland wordt payrolling veelal toegepast, maar liefst 150.000 personen zijn via een payroll-constructie in dienst bij een organisatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.