Logo
  • Nieuws
  • 12 juli 2010
  • Mariel Hovemann

Outsourcing: rendement onvoldoende

Door gebrek aan duidelijke afspraken halen organisaties onvoldoende rendement uit het uitbesteden van personeels- en salarisadministratieactiviteiten (PSA). Dat blijkt uit recent onderzoek van IDC onder 201 HR-beslissers binnen Nederlandse organisaties, uitgevoerd in opdracht van Raet.

Beeld Outsourcing: rendement onvoldoende

Bij slechts zo’n 40 procent van de organisaties die HR-activiteiten uitbesteden, worden de kwaliteitsdoelstellingen volledig gerealiseerd of overtroffen. Daarbij slaagt slechts respectievelijk 28 procent en 20 procent erin kosten te beheersen of te besparen.

 

Het succes van uitbesteding staat of valt met het vastleggen van gedetailleerde, heldere service level agreements (SLA's). Opvallend is dat slechts een minderheid (< 40 procent) zulke heldere, uitgebreide SLA’s heeft vastgelegd.

 

Samenwerking HR en Finance

Om SLA’s vast te leggen, is het cruciaal dat HR en Finance nauw met elkaar samenwerken aldus Raet.Vanaf het definiëren van de doelstellingen tot aan het monitoren van de KPI's. Het onderzoek toont aan dat deze interne samenwerking niet kan worden vervangen door de begeleiding van een extern adviesbureau.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.