Logo
  • Nieuws
  • 12 december 2012
  • Siem Kannekens

‘Inperken payroll-constructie werkt niet’

Het afschaffen, verbieden en verbannen van de payroll-constructie is een conservatieve benadering die geen plek heeft in een tijd waarin we vooruit moeten. Dat zegt Pieter Molijn van detacheringsbureau Meurs & Molijn in reactie op het voornemen van Tweede-Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA) om een einde te maken aan payrolling.

Beeld ‘Inperken payroll-constructie werkt niet’

Hamer wil payrolling afschaffen zij van mening is dat organisaties met het toepassen van de payroll-constructie de cao van hun bedrijfstak omzeilen en er sprake is van 'veramerikanisering' van de arbeidsmarkt.

Dweilen met de kraan open

Volgens Molijn werkt het inperken van dit soort constructies niet. “Werkgevers gaan niet zomaar vaste contracten aanbieden. Andere vormen van tijdelijke contracten (nulurencontracten, uitzendwerk) zullen aan populariteit winnen: dat is dweilen met de kraan open. Mevrouw Hamer weet toch wel hoe de (arbeids)markt werkt?’’, aldus Molijn.

Werkzekerheid

Hij is van mening dat er niet langer gedacht moet worden in baanzekerheid, maar juist in werkzekerheid. Molijn constateert een verandering in het soort banen en de vraag naar werk. ‘’We moeten er niet vanuit gaan dat je altijd hetzelfde vak blijft uitoefenen. Het doel moet wél zijn om tot je pensioen aan het werk te blijven. Door geld te steken in opleiding en ontwikkeling houden we werknemers inzetbaar en maken we ze weerbaar tijdens ingrijpende veranderingen in de vraag naar bepaalde arbeid.’’

Volgens Molijn zouden er gesprekken over iemands toekomstperspectief moeten zijn op het moment dat hij aan een baan begint, en niet pas als het einde ervan in zicht is. “Dat levert meer werkgelegenheid op dan het afschaffen van payroll-constructies.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.