Logo
  • Nieuws
  • 5 augustus 2010
  • Peter van den Hout

HR laat kansen outsourcing liggen

Het outsourcen van HR-activiteiten staat dit jaar op een laag pitje. Uit het HR-transformatie onderzoek van Berenschot blijkt dat outsourcen ontbreekt in de lijst van doelstellingen voor 2010. Door onvoldoende kennis en kunde van outsourcingstrajecten laat HR hier kansen liggen.

Beeld HR laat kansen outsourcing liggen

Tegelijkertijd geeft ruim 15 procent van de ondervraagde personeelsfunctionarissen aan de focus te gaan leggen op de kernactiviteiten binnen de eigen organisatie. Hoe valt dit te rijmen? Volgens de onderzoekers komt dit in de eerste plaats doordat het outsourcen van HR-activiteiten een onderdeel is geworden van de dagelijkse gang van zaken binnen veel HR-organisaties en daarom niet als specifieke doelstelling wordt genoemd.

 

Risico’s bij outsourcing

Daarnaast zijn HR-afdelingen huiveriger worden om grote outsourcingsactiviteiten te ondernemen, vanwege de toenemende aandacht voor de risico’s bij outsourcing. Het is een positieve ontwikkeling dat HR-organisaties voorzichtiger worden met outsourcing, maar het gevaar bestaat dat HR de kansen die HR-outsourcing biedt laat liggen, omdat men onvoldoende kennis en kunde heeft om een outsourcingstraject goed te managen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.