Logo
  • Nieuws
  • 17 november 2014
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Binnenlands Bestuur

Regels Participatiewet gelijkgetrokken: werkgevers content

Werkgeversvereniging VNO-NCW en MKB Nederland zijn te spreken over de toezegging van staatssecretaris Jetta Klijnsma van SZW dat regels voor het aannemen van mensen met een beperking onder de nieuwe Participatiewet voor iedereen gelijk worden zo meldt Binnenlandsbestuur.nl

Beeld Regels Participatiewet gelijkgetrokken: werkgevers content

Werkgevers hoeven niet langer zelf hoeven uit te zoeken of hun werknemer door de Participatiewet van de gemeente of door het UWV wordt ondersteund aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.


Zo kunnen werkgevers zich onder meer verzekeren met een no-riskpolis tegen de loonkosten als een arbeidsgehandicapte ziek wordt en een premiekorting krijgen als zij arbeidsgehandicapten aannemen.
De Partipatiewet gaat volgend jaar in. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel om deze harmonisatie in het aanbod voor werkgevers per 1 januari 2016 wettelijk te regelen. Gemeenten en UWV kunnen, in de geest van de wet, in 2015 alvast aan de slag.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.