Logo
  • Nieuws
  • 14 juli 2014
  • Willem Dercksen

Detacheringen tellen mee als banen voor arbeidsbeperkten

Ook detacheringen gaan meetellen voor de 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidshandicap die in het sociaal akkoord zijn afgesproken. Daarover is overeenstemming bereikt met het ministerie van SZW en de Werkkamer (een overleg waarin de VNG en de Stichting van de Arbeid afspraken maken over samenwerking tussen gemeenten en sociale partners). De detacheringen tellen mee bij de inlenende werkgever.

Beeld Detacheringen tellen mee als banen voor arbeidsbeperkten

Van de 100.000 mensen die in of via de sociale werkvoorziening aan de slag zijn, werkt 33 procent bij een gewone werkgever. Daarvan werkt 85 procent op basis van een detacheringsconstructie. Voor werkgevers is het daarom belangrijk dat ook deze banen meetellen voor de afgesproken extra banen. Met het ministerie van SZW is een afspraak gemaakt hoe deze banen zullen worden geteld.

Quotumwet

Ook als de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten (Quotumwet) in werking treedt, zullen detacheringen meetellen. Deze wet verplicht grote werkgevers om minimaal 5 procent van hun personeelsbestand te laten bestaan uit mensen met een arbeidshandicap. De wet treedt alleen in werking als de afspraak om 125.000 extra banen te realiseren niet wordt gehaald.

Leergang Bedrijfskunde voor HR-managers

Met gerichte bedrijfskundige kennis ontwikkelt u zich van HR-specialist tot een strategische businesspartner. In acht modules komen de raakvlakken tussen HRM en de bedrijfskundige disciplines aan bod, waaronder strategisch, financieel en verandermanagement. De leergang wordt verzorgd door topsprekers en gerenommeerde hoogleraren binnen de betreffende disciplines. Meer informatie

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.