Logo
  • Nieuws
  • 3 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Jonge ambtenaar wil ontslag vereenvoudigen

80 procent van de jonge ambtenaren vindt dat het makkelijker moet worden om ambtenaren te ontslaan zo blijkt uit een enquête gehouden door Futur, het jonge ambtenaren netwerk, onder zo’n honderd ambtenaren.

Beeld Jonge ambtenaar wil ontslag vereenvoudigen

Geen enkele jonge ambtenaar vindt werken bij de overheid aantrekkelijk vanwege de ontslagrechtbescherming. Jonge ambtenaren werken bij de overheid vanwege de maatschappelijk toegevoegde waarde (48 procent), de secundaire arbeidsvoorwaarden (22 procent) en de flexibele werktijden (18 procent).

 

Op de vraag wat er dan op dit moment het belangrijkste is dat verbeterd moet worden, antwoordt 41 procent "kiezen in plaats van kaasschaven". Werknemers zouden een plek moeten verdienen op basis van prestaties en niet vanwege hun arbeidsduur.

 

Collega’s die niet/slecht functioneren blijven volgens de geënquêteerden nu gewoon zitten. En dat wordt als demotiverend en slecht voor de kwaliteit van de dienstverlening en het imago van de overheid beschouwd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.