Logo
  • Opinie
  • 16 maart 2020

Werken én leren in tijden van corona

Sinds vorige week leven we in Nederland in een totaal andere realiteit. Met grote impact op ons dagelijks leven en werken. Wat kunnen we de komende weken doen vanaf onze (thuis)werkplek? En wat gaat dit betekenen voor HR?

Om te beginnen wil ik stilstaan bij alle mensen die NIET de mogelijkheid hebben om vanuit huis hun werk te doen. En dan denk ik in de eerste plaats aan de ambulancemedewerkers, artsen, medisch specialisten en andere ziekenhuismedewerkers die keihard bezig zijn met het verlenen van zorg aan coronapatiënten. Een diepe buiging en respect voor deze helden. Punt. Uitroepteken!

Hoe kunnen we onze lezersgroep van HR-professionals de komende tijd het beste bedienen? Dat vroeg ik me als hoofdredacteur van HR Praktijk het afgelopen weekend af. Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van alle belangrijke actualiteiten op het gebied van de corona-uitbraak met impact op HR, de situatie van werkgevers en wat dit betekent voor werknemers. We zullen dit proberen af te wisselen met andere - hopelijk positievere - berichten. Dat wordt balanceren en we zullen het per dag moeten bekijken. Niemand weet hoe de komende weken gaan verlopen...

Leren vanuit huis

U zult begrijpen dat ik dit stuk vanuit huis tik en deze werksituatie geldt voor alle mensen van het bedrijf achter HR Praktijk en HR Academy. Hoewel we gewend zijn om op regelmatige basis thuis te werken, moeten wij ook schakelen. En dan vooral in ons opleidingsaanbod vanuit HR Academy. Live seminars, masterclasses en events zijn voor de komende weken uiteraard geannuleerd. Maar dat betekent niet dat we geen opleidingen meer aanbieden. Integendeel, we hebben ons online aanbod namelijk per direct fors uitgebreid.

Juist nu HR-professionals noodgedwongen in groten getale vanuit huis aan het werk zijn, ontstaat er ruimte om de eigen vakkennis bij te schaven. Tijd om online een seminar of masterclass te volgen; iets wat er vanwege de drukte van alledag op kantoor maar niet van kwam. Naast het zo veel mogelijk blijven doen van de dingen die moeten gebeuren, lijkt me dit een zeer nuttige tijdsbesteding voor de komende weken.

Ik wens u veel wijsheid en vooral een goede gezondheid toe (en NIET hamsteren svp)!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.