Logo
  • Nieuws
  • 30 september 2019
  • Bron: Ministerie van SZW

Transitievergoeding: opleidingskosten andere functie bij zelfde bedrijf nu ook aftrekbaar

Werkgevers kunnen opleidingskosten die hun medewerkers maken voor een opleiding voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf aftrekken van de transitievergoeding. De ministerraad heeft er mee ingestemd de Raad van State om advies te vragen over dit voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wil dat de regels op 1 januari 2020 gaan gelden.

Beeld Transitievergoeding: opleidingskosten andere functie bij zelfde bedrijf nu ook aftrekbaar

Leven lang ontwikkelen staat hoog op de agenda van het kabinet. Meer investeren in scholing en duurzame inzetbaarheid is daarbij heel belangrijk. Het kabinet wil dat mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen halen.

De opleidingskosten voor een andere functie bij een ander werkgever zijn nu al aftrekbaar van de transitievergoeding. Met het besluit van vandaag komen daar de opleidingskosten voor een andere functie bij hetzelfde bedrijf bij. Opleidingskosten ten bate van de functie die iemand heeft, mogen niet worden afgetrokken van de transitievergoeding.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.