Logo
  • Nieuws
  • 15 juni 2016
  • Peter van den Hout
  • Bron: GoodHabitz.com

Online leren wint steeds meer terrein

Wat vinden werknemers nu de prettigste leermethode en hoe willen zij in de toekomst graag leren? Momenteel heeft één op de drie respondenten al ervaring met online leren (e-learning), 40 procent vindt dat nu de prettigste leervorm en 45 procent verwacht dit in de toekomst te gaan doen. Daarmee is het de meest populaire leervorm van de toekomst.

Beeld Online leren wint steeds meer terrein

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Markteffect in opdracht van online trainingsaanbieder GoodHabitz onder 960 respondenten in alle werksectoren van Nederland. Vergeleken met vorig jaar is een flinke stijging te zien; toen vond 30 procent e-learning de prettigste leervorm en verwachtte 34 procent in de toekomst online te gaan leren. Tegelijkertijd gaat de groei van online ten koste van klassikaal leren, leren uit boeken en leren in de praktijk.

Van de 49 procent die ervaring heeft met online leren, beveelt ruim de helft (55 procent) deze vorm van leren aan bij vrienden of familie, zo blijkt uit het onderzoek. Vier op de vijf respondenten geeft aan dat zij zelf verantwoordelijkheid zijn voor hun leertraject. Tegelijkertijd vindt een ruime meerderheid (54 procent) dat de werkgever hiervoor moet betalen.

Top 5 onderwerpen

  1. Gespecialiseerde onderwerpsgebieden 56%
  2. Persoonlijke effectiviteit 54%
  3. Microsoft Office 46%
  4. Mondelinge communicatie 44%
  5. Management 40%

Ook HR Academy biedt verschillende e-learning cursussen voor HR-professionals. Bekijk hier het hele aanbod.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.