Logo
  • Nieuws
  • 14 juni 2019

Hoeveel tijd besteedt u per dag aan persoonlijke ontwikkeling?

13 minuten per werkdag. Zoveel tijd besteden managers van bedrijven in Nederland aan hun eigen ontwikkeling. Bovendien zou bijna de helft hiervan liever leervormen zien die beter aansluiten bij de tijd die zij hebben.

Beeld Hoeveel tijd besteedt u per dag aan persoonlijke ontwikkeling?

Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van &samhoud onder meer dan 500 leidinggevenden. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste uren worden besteed aan traditionele class-room trainingen (workshops, cursussen). Bijna de helft van de managers (48%) vindt echter dat veel huidige leervormen onvoldoende aansluiten bij de tijd die zij hebben om zichzelf te bekwamen als leidinggevende.

Er is een behoefte aan nieuwe leervormen. Een game/app waarin zij zelf kunnen bepalen waar en wanneer zij zichzelf trainen als leidinggevende spreekt 62% van hen aan. 64% van de leidinggevenden traint zijn/haar leiderschapsvaardigheden liever vaker en korter dan minder vaak en langer. De belangrijkste vaardigheden die leiders willen ontwikkelen zijn feedback geven en ontvangen, coaching, luisteren en vertrouwen creëren.

Producttips

Ook interessant

Kennis van financiële regelingen hoort bij een goede onboarding
>> Lees hier meer over subsidies en kostenbesparingen

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.