Logo
  • Nieuws
  • 18 maart 2020
  • Bron: ABN AMRO

Coronavirus wordt katalysator voor e-learning

Het coronavirus geeft een grote boost aan de Nederlandse private-opleidingssector, zo verwacht ABN AMRO. Medewerkers worden dezer dagen verzocht om zoveel mogelijk van uit huis te werken. Dit dwingt grote aantallen werknemers om hun dagelijkse arbeidsroutines tijdelijk radicaal om te gooien. Werkgevers zullen hun werknemers vragen om hun arbeidstijd op te vullen met e-learning, het leren door middel van elektronische hulpmiddelen zoals een computer, smartphone of tablet die verbonden zijn met internet.

Beeld Coronavirus wordt katalysator voor e-learning

Werkgevers kopen de komende weken fors meer van deze opleidingen, zowel voor werknemers in white collar- als blue collar-beroepen, zo verwacht ABN AMRO. Aanbieders van e-learning (opleidingsinstituten), afnemers van e-learning (werkgevers) en gebruikers van e-learning (werknemers) zullen door de coronacrisis de komende weken en maanden een steile leercurve doorlopen. Voor diverse beroepen en functies, zoals een kraanmachinist, is thuiswerken geen optie. Toch kunnen ook deze werknemers wel periodiek aan hun eigen keukentafel aan hun ontwikkeling werken door middel van e-learning. 

Opleidingsbeleid reorganiseren

Aanbieders zullen hun aanbod hierdoor de komende jaren kwalitatief en kwantitatief verbeteren. E-learning zal zich de komende jaren bijvoorbeeld vaker automatisch aanpassen aan de snelheid en het intellectuele niveau van de cursist, zodat de kennisoverdracht gemaximaliseerd wordt. Werkgevers zullen straks, bij het evalueren van de corona-crisis, hun opleidingsbeleid reorganiseren en stroomlijnen. Meer bedrijven starten een afdeling Learning & Development (L&D) en zetten overzichten van het opleidingsaanbod op hun bedrijfsintranet. De mix van online trainingsuren en fysiek contact zal per cursist beter uitgebalanceerd worden en over het geheel gezien meer verschuiven richting online.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.