Logo
  • Nieuws
  • 3 november 2020

Bedrijven zetten leermethodes effectiever in en kiezen voor een mix van leeroplossingen

Werkgevers gaan de komende maanden niet bezuinigen op leerbudgetten voor werknemers. Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse en Belgische bedrijven met tussen de 250 en 2.000 werknemers, uitgevoerd door mobile-first microlearning platform MobieTrain. Ruim 79% van de ondervraagden geeft aan dat de budgetten gelijk blijven of zelfs worden verhoogd. Hoewel ze geen daling verwachten, zijn de gebudgetteerde bedragen voor leren op de werkvloer wel degelijk beïnvloed door de coronacrisis.

Beeld Bedrijven zetten leermethodes effectiever in en kiezen voor een mix van leeroplossingen

Waar e-learning voor de lockdown maar een fractie was van het totale leeraanbod, wordt er nu een omslag gemaakt naar digitale leerprocessen. Ruim 76% van de ondervraagde bedrijven, die momenteel nog niet digitaal werken, overweegt de komende maanden een digitaal leerplatform voor werknemers in te voeren, niet alleen voor kennisoverdracht, maar ook voor onboarding. Ook al wordt er door de bedrijven massaal gekozen voor digitale leermethodes, biedt slechts 34% van de ondervraagden hun werknemers momenteel toegang tot training via een mobiele telefoon.

De toekomst van leren op de werkvloer is een mix van leermethodes

Leren speelt een cruciale rol in de nieuwe wereld van werk. Bedrijven moeten kennis blijven delen met hun werknemers, die meer dan ooit op de hoogte moeten worden gehouden van veranderingen, maar steeds minder vaak aanwezig zijn op de werkvloer. Om op deze recente veranderingen in te spelen, kiezen bedrijven steeds meer voor digitale oplossingen. Ruim tweederde zou gebruik maken van een extra digitaal platform als aanvulling en 71% maakt al gebruik van meer dan twee verschillende digitale leermiddelen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.