Logo
  • Nieuws
  • 20 januari 2020
  • Bron: JINC

Baas van Morgen: recordaantal kinderen tijdelijk aan top bedrijven

Niet eerder stelden zoveel Nederlandse CEO’s, directeuren en politici hun functie beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand als dit jaar. Maar liefst 317 bazen doen op 23 januari 2020 mee aan JINC Baas van Morgen, tegen ruim 200 vorig jaar. Onder hen bevinden zich burgemeester Femke Halsema en minister Ank Bijleveld, evenals de directeuren van Ziggo Dome, ING, DAF Trucks en het Van Gogh Museum.

Beeld Baas van Morgen: recordaantal kinderen tijdelijk aan top bedrijven

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft in Nederland minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

De jonge deelnemers staat de 23ste januari een spannende dag te wachten. Nadat ze, vaak met de bedrijfsauto, thuis zijn opgehaald, mogen ze namelijk even echt ‘aan de top’ staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, ministerie, gemeente of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen en meer kennis van de arbeidsmarkt. Bovendien doen ze een waardevol contact op: ze mogen later in hun (school)loopbaan contact opnemen met de ‘echte’ baas voor advies of een stage.

Leerzaam voor álle bazen

Voor de volwassen deelnemers is meedoen aan JINC Baas van Morgen eveneens waardevol. Zo komen ze in contact met een wereld die hen meestal vreemd is en kijken ze voor een dag met andere ogen naar hun bedrijf. Dieneke Kuijpers-Schalk, directeur van WPG Kindermedia: “Kinderen zijn ontwapenend, eerlijk en direct. Ze durven je te zeggen wat volwassenen misschien niet durven te zeggen en brengen je zo op nieuwe inzichten”. JINC-directeur Daniël Roos vult haar aan: “Na afloop hoor ik vaak van de jonge deelnemers dat ze meer geloof hebben in hun eigen mogelijkheden. Maar de volwassenen steken er evenzeer iets van op. Over hoe getalenteerd en waardvol deze leerlingen zijn, bijvoorbeeld. Of ze krijgen van de jonge baas een slim idee aangereikt.”

Deelnemers

Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen en bedrijven mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg. Door de snelle groei van JINC zijn dit 5 steden/regio’s meer dan vorig jaar, wat de toename verklaart van ruim 200 naar 317 deelnemende Bazen van Vandaag. klik hier voor het complete overzicht van deelnemers

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.