Logo
  • Opinie
  • 25 november 2013

Actieteam Crisisbestrijding timmert hard aan de weg

Ik heb contact gehad met het secretariaat van de Stichting van de Arbeid. Het is me nog niet gelukt om een van de teamleden van het actieteam te spreken. Naar mijn idee zou een MKB loket een uitkomst zijn als aanspreekpunt voor MKB bedrijven.

De teamleden zijn veel onderweg en timmeren hard aan de weg. Er zijn nu ook plannen ingediend voor de sectoren chemie en zorg. Officieel (ook niet voor de sector bouw) is er echter nog geen enkel plan door middel van een brief van het ministerie SZW – beschikking geheten – goedgekeurd.


Ondertussen zijn er signalen dat de economie aantrekt. Voor het eerste in lange tijd een kwartaal zonder krimp. De laatste 3 maanden neemt volgens de gegevens van het CBS de werkloosheid af.  In Noord – Brabant trekt VDL NedCar weer personeel aan. In het Noorden van het land worden – anticiperend op de afschaffing van de melkquota in 2013 - forse investeringen gedaan in de Agrofoodsector. A-ware Food Group bouwt een kaasfabriek in Heerenveen. Chinese investeerders besteden honderden miljoenen euro aan de bouw van zuivelverwerkende fabrieken.


In de strijd tegen de jeugdwerkloosheid oefent president Hollande (Frankrijk) druk uit op kanselier Merkel (Duitsland) om een Europees Jeugd Werkgelegenheid Initiatief te realiseren. In de vorm van een praatsessie, wel te verstaan. Praatsessie is window dressing. Wanneer worden er nu eens spijkers met koppen geslagen? We zijn verplicht voor de generatie jongeren die nu in groten getale aan de zijlijn staan een toekomstperspectief met werk te scheppen. Welke Europarlementariër zullen we hierover aan de tand gaan voelen?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.