Logo
  • Achtergrond
  • 11 september 2023
  • Redactie HR Praktijk

Onderwijskundige Anja Emonds: 'Het succes van online leergedrag valt of staat met het leerklimaat'

Om als organisatie in de continue veranderingen mee te kunnen, is het van belang dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Voorwaarde daarvoor is een goed leerklimaat. Onderwijskundige Anja Emonds vertelt hoe werkgevers hierin kunnen investeren en hoe medewerkers online het beste kunnen leren.

Beeld Onderwijskundige Anja Emonds: 'Het succes van online leergedrag valt of staat met het leerklimaat'

In de CHRO-podcast heeft content director Toine Al een inspirerend gesprek met Anja Emonds, Research Manager bij CrossKnowledge Academy. Bij de digitale leeroplossingen die CrossKnowledge ontwerpt en implementeert, staat de zogenaamde learning experience centraal. Ofwel de vraag wat voor digitaal leren de ideale omstandigheden zijn binnen de organisatie en hoe je medewerkers daadwerkelijk prikkelt en uitdaagt om te leren. Want dat bepaalt in belangrijke mate het succes van de aangeboden digitale leeromgeving. 

Hoe ben ik online een goede manager?

Als researchmanager doet Anja onderzoek naar vragen die zowel leven bij klanten als binnen CrossKnowledge zelf. Bijvoorbeeld: wat is de beste verhouding tussen online en face-to-face leren? Hoe zorgen we ervoor dat lerenden steeds weer terugkeren naar bepaalde pagina’s van het leersysteem? Hoe zorgen we voor high impact learning op de langere termijn?

“Momenteel doen we onderzoek naar de vraag: hoe creëren we online wellbeing voor medewerkers? Daarbij gaan we specifiek in op de vraag: hoe ben ik online een goede manager?” Met dit onderzoek kunnen de ontwikkelaars bij CrossKnowledge keuzes en beslissingen voor het inrichten en optimaliseren van leersystemen bij klanten zoveel mogelijk onderbouwen. Het onderzoek komt tot verrassende conclusies, waar Anja in het interview uitgebreid op ingaat.

Leergedrag bevorderen

Anja: “We weten dat wanneer er sprake is van een bepaald leerklimaat, medewerkers daadwerkelijk online gaan leren. Dat leidde tot de fundamentelere vraag hoe je dat leerklimaat in organisaties waar dat onvoldoende aanwezig is, ontwikkelt en stimuleert om succesvol leren in de toekomst te garanderen.”

Klik hier voor de podcast over Een goed leerklimaat voor online leren

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.