Logo
  • Achtergrond
  • 22 juni 2022
  • Larissa Sokolova

Hoe e-learning de kosten van bedrijfstraining vermindert

Veel organisaties beseffen het belang van bedrijfstrainingen voor zowel het personeel als het bedrijf zelf, en bieden hun medewerkers mogelijkheden om bij te leren. Ondanks de voortdurende ontwikkeling van e-learning technologieën zijn er nog steeds bedrijven die geloven dat de beste manier om een team te ontwikkelen de traditionele training onder leiding van een instructeur is. Deze methode werkt weliswaar, maar e-learning is veel geavanceerder, want daarmee kunt u uw team sneller en goedkoper trainen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de lesstof, en kunt u zelfs een hogere kwaliteit bereiken.

Beeld Hoe e-learning de kosten van bedrijfstraining vermindert

Noemden wij het nou echt goedkoper? Ja, dat klopt zeker. Ook al lijkt een traditionele training op korte termijn minder duur, toch zijn er voortdurend uitgaven nodig die na verloop van tijd in hoge bedragen zullen uitlopen. Hier zijn drie dingen waarop u kunt besparen als u voor e-learning kiest:

Trainers op locatie

U hoeft geen instructeur ter plaatse in te huren en u geen zorgen te maken over de kosten van de instructeur, hoewel u misschien wel een professional moet inhuren om een online cursus te maken. Maar in dit geval zal het een éénmalige uitgave zijn. Als u het eenmaal klaar hebt, kunt u de cursus zo vaak als nodig opnieuw gebruiken met een willekeurig aantal medewerkers.

En u hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van instructeurs op locatie.

Reizen en accommodatie

Aangezien al het trainingsmateriaal online beschikbaar is voor de lerenden kunnen zij dit bekijken waar zij maar willen, waar dan ook ter wereld. U hoeft niet al uw personeel op één plaats bijeen te brengen en een fortuin uit te geven aan hotelkamers en reiskosten. Dit is vooral ideaal voor internationale organisaties met verspreide teams.

Printen

Met informatie die online gehost wordt kunt u ook besparen op printkosten. Werkboeken en brochures hoeven niet meer voor elke training te worden afgedrukt. U kunt al deze materialen gemakkelijk in digitaal formaat onder uw medewerkers verspreiden. Zij kunnen het materiaal op hun computer of mobiel toestel opslaan en er naar verwijzen wanneer zij het nodig hebben. Naast financiële kostenbesparingen kan e-learning een bedrijf ook helpen "groener" te worden en papierafval te verminderen.

Meer er zijn nog meer redenen…

Wij hebben een aantal voor de hand liggende kosten besproken die u kunt wegstrepen nadat u e-learning in uw bedrijf hebt ingevoerd. Maar er zijn ook een aantal indirecte kosten die werkgevers moeten betalen wanneer zij traditionele methoden van bedrijfstraining gebruiken.

Verloren productietijd

Iedere keer dat uw medewerkers deelnemen aan klassikale trainingen betekent dit dat ze minder tijd overhouden voor hun dagelijkse werk. Hebt u ooit het daadwerkelijke verlies wel eens in geld berekend? Zo ja, dan was u misschien onaangenaam verrast. En dankzij e-learning kunnen de medewerkers de training volgen in eventuele vrije tijd die ze hebben.

Onboarding van nieuwe medewerkers Met een gemiddeld personeelsverloop van 44,3% is het voor bedrijven buitengewoon duur om elke nieuwe medewerker individueel te trainen. e-learning kan deze kosten drastisch helpen verlagen. U hoeft niet iedere keer een nieuw trainingsprogramma te maken of een mentor aan iedere nieuwe medewerker toe te wijzen, maar u hoeft maar één keer een onboarding cursus te maken en die aan al uw nieuwe medewerkers te geven.

Schaalbaarheid van het bedrijf

Dit punt hangt enigszins samen met het vorige. Een groeiend bedrijf is een bedrijf dat typisch niet alleen in inkomsten en winst groeit, maar ook in het aantal medewerkers. Door gebruik te maken van e-learning technologieën, kunt u zelfs honderd medewerkers in één dag trainen met één keer hetzelfde materiaal.

Snellere ontwikkeling van medewerkers

Klassikale trainingen kunnen vrij traag zijn, omdat ze afhangt van het schema van de instructeur en meestal tijdens de werkuren gegeven worden. Online cursussen kan een cursist altijd, overal en met elk apparaat volgen: in een café tijdens de lunchpauze, in de rij bij de bank, of zelfs in bed voor het slapengaan. Iedereen heeft een eigen leerschema dat van niemand anders afhankelijk is. Zij leren wanneer zij vrije tijd hebben, wanneer hun energieniveau maximaal is om te kunnen onthouden, en, ten slotte, wanneer zij willen. Dit alles helpt hen om zich veel sneller te ontwikkelen dan wanneer zij dezelfde materie persoonlijk zouden moeten behandelen tijdens af en toe geplande trainingssessies.

De conclusie

Over het geheel genomen wegen de kosten op lange termijn van klassikale trainingen, vooral voor grote bedrijven, op tegen de initiële investeringen voor het invoeren van e-learning. Als u overweegt om in uw organisatie online trainingen in te voeren, maar twijfelt of het uw bedrijf geld zal besparen, moet u een schatting maken van uw toekomstige investeringen in e-learning. Bij de totale kosten moet u rekening houden met de kosten van de e-learning software, het salaris voor uw team, en de investeringen in de ontwikkeling van het materiaal. Zodra de berekeningen zijn uitgevoerd, vergelijkt u de kosten van e-learning met hoeveel u nu al uitgeeft aan trainingen met een instructeur. Het zou heel goed kunnen dat u op de lange termijn geld kunt besparen door e-learning in te voeren.

iSpring is een toonaangevend bedrijf op het gebied van eLearning, dat software levert voor het maken van lesmateriaal, het beheren van trainingen, en het verkopen van online cursussen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.