Logo
  • Nieuws
  • 21 september 2010
  • Lianne Bouman

WBSO-regeling met jaar verlengd

U kunt nu ook in 2011 gebruikmaken van de WBSO. Het demissionaire kabinet heeft de steunmaatregel verruiming van de fiscale ondersteuning van speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) met een jaar verlengd.

Beeld WBSO-regeling met jaar verlengd

Van de WBSO-regeling kan iedere ondernemer die bezig is met technologische ontwikkelingen gebruik maken. De WBSO is een fiscale regeling die uw loonkosten op een eenvoudige manier verlaagt. Technische innovatie is in deze regeling een ruim uitgelegd begrip, waarbij de innovatie betrekking moet hebben op uw eigen organisatie (de ondernemer naast u mag de technologie bezitten, het moet voor u nieuw zijn). Ook is het niet noodzakelijk dat de ontwikkelingen voor eigen rekening en risico worden uitgevoerd, het mogen ook opdrachten voor een klant zijn. Agentschap NL voert de regeling uit.

 

De WBSO-regeling

De WBSO is een stimuleringsregeling van de overheid die een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk, vergelijkbaar met Research and Development, compenseert. De regeling bestaat uit drie onderdelen:

De WBSO is een stimuleringsregeling van de overheid die een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk, vergelijkbaar met Research and Development, compenseert. De regeling bestaat uit drie onderdelen:

  • een tegemoetkoming in de loonkosten die betrekking hebben op speur en ontwikkelingswerk (S&O) in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing over de loonkosten van de betreffende medewerkers; in 2010 bedraagt deze S&O-afdrachtvermindering 50 procent  van de eerste € 220.000,- aan S&O-loonkosten; voor de resterende S&O-loonkosten is dit 18 procent;
  • een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers; deze aftrek S&O bedraagt in 2010 € 12.031,- met een extra aftrek voor € 6.017,- voor starters;
  • een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

 

Tip

Agentschap NL organiseert dit najaar een aantal voorlichtingsworkshops WBSO. Meer informatie vindt u op de site van het agentschap.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.