Logo
  • Nieuws
  • 15 augustus 2018
  • Bron: Protime

Werknemers missen coaching en feedback van leidinggevenden

Bijna de helft van werkend Nederland (48%) is van mening dat het werk beter wordt uitgevoerd als de manager meer feedback geeft. Bovendien wil bijna een derde van de werknemers (31%) meer gecoacht worden. Nog eens 58% zegt dat hun leidinggevende niet op de hoogte is van hun bezigheden en prestaties.

Beeld Werknemers missen coaching en feedback van leidinggevenden

Deze cijfers komen uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen. Kijkend naar de manier waarop managers momenteel hun team aansturen, valt op dat dit voornamelijk gebeurt op basis van doelstellingen (35%). Daarnaast noemt 22 procent van alle respondenten dat zij juist worden aangestuurd op prestaties, gevolgd door persoonlijke ontwikkeling (18%), vaardigheden (15%) en gedrag (10%). Deze resultaten komen niet overeen met de wensen van werknemers. Meer dan de helft van alle respondenten (51%) ziet graag een grotere investering in persoonlijke ontwikkeling.

Stop met beoordelen

Door de vraag van medewerkers naar continu feedback staat de traditionele HR-cyclus in veel organisaties ter discussie. Niet voor niets wordt steeds vaker de roep gehoord met beoordelen te stoppen en worden in veel organisaties initiatieven gestart die ‘goede gesprekken’ tussen leidinggevenden en medewerker moeten bevorderen, die leiden tot continue focus op doelen, resultaten en doorlopende verbetering. Veel leidinggevenden hebben het moeilijk hiermee, want wat is dat goede gesprek? En wat is je rol als leidinggevende in een context waarin mensen zelf steeds meer regie over werk en leven willen, moeten en kunnen nemen?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.