Logo
  • Nieuws
  • 14 september 2012
  • Siem Kannekens

HR moet nieuwe generatie ethische leiders helpen vormen

Human resources moet een nieuwe generatie van ethische leiders helpen vormen. Ook moet een einde worden gemaakt aan de oude vorm van managementtraining, waarbij organisaties er een voorkeur aan gaven om al hun managers door dezelfde leiderschap-programma’s te sturen. Dat is volgens Express.be de conclusie van een rapport van CIPD, de Britse beroepsvereniging voor HR-management professionals.

Beeld HR moet nieuwe generatie ethische leiders helpen vormen

De perceptie over het leiderschap is in de afgelopen periode veranderd door het wegvallen van het vertrouwen door de financiële crisis, het afnemende respect voor politici en de controverse over de bonussen voor bankiers. Managers van de toekomst moeten worden getraind in relationeel leiderschap, het eigenbeeld en het hanteren van ethische beginselen en de omgang met de omgeving en het systeem waarin ze acteren.

Cruciale rol HR

HR speelt een cruciale rol in het creëren van nieuw leiderschap. Peter Cheese van het CIPD legt uit: “Human resources moet bepalen op welke manier managers worden gerekruteerd, begeleid, getraind en gepromoot en moet ervoor zorgen dat deze vorming kadert in de cruciale waarden en doelstellingen van de onderneming”.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.