Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2019

HR kan niet zonder bedrijfskundige kennis

Wat is de invloed van medewerkers op het succes van de organisatie? En hoe kun je individuen, teams en de organisatie zelf zo laten functioneren dat dit het beste aansluit bij de bedrijfsdoelen? Je hebt kennis van bedrijfskunde nodig om deze vragen adequaat te kunnen  beantwoorden.

Beeld HR kan niet zonder bedrijfskundige kennis

“We merken dat er een grote vraag is naar bedrijfskundige kennis vanuit HR-professionals,” vertelt Karin Venetis, opleidingsdirecteur van 'Bedrijfskunde in deeltijd' aan de Amsterdam Business School. “Met name de mogelijkheid om naast het werk – op vrijdagen – een studie bedrijfskunde te volgen, voorziet duidelijk in een behoefte.”

Binnen de opleiding 'Bedrijfskunde in deeltijd' bestaat een specifiek track Leaderschip & Management waarmee deelnemers in anderhalf jaar tijd hun MSc-diploma kunnen behalen. Centraal in deze track staan drie perspectieven:

  • Hoe motiveer je individuele medewerkers?
  • Hoe motiveer je groepen en teams?
  • Hoe kun je de organisatie als geheel de goede kant op sturen?

Venetis: “Omdat we de groepen klein houden is er voldoende mogelijkheid om ervaringen te delen met medestudenten en is er ruimte voor discussie met docenten. Je leert er niet alleen over de theorie, maar ook hoe je die kunt laten aansluiten op de praktijk, bijvoorbeeld door de inzet van verschillende leiderschapsstijlen of HR-technieken.”

Eigen case inbrengen

Deelnemers volgen naast vakken uit de Leadership & Management-track ook een aantal algemene vakken samen met studenten van de andere twee tracks, Strategy en Digital Business. “Met keuzevakken zoals Change Management, Operations Management of Finance kun je het studieprogramma compleet maken,” aldus Venetis.

Studenten werken bij verschillende vakken in teams en kunnen daarbij een case uit het eigen bedrijf inbrengen om nader te analyseren en eventueel op te lossen. “Je sluit de opleiding af met een scriptie, waarbij je een vraagstuk vanuit het eigen werkveld uitwerkt aan de hand van de opgedane kennis. Je organisatie kan zo direct profiteren van de resultaten van dit onderzoek.”

Meer weten over Bedrijfskunde in deeltijd?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.