Logo
  • Nieuws
  • 28 maart 2018
  • Bron: Great Place to Work

Best Workplaces 2018 betrekken medewerkers bij besluiten

Atlassian, coöperatie DELA, Lean Consultancy Group en House of Performance hebben de eerste plek behaald in de lijst van Best Workplaces 2018. De lijstaanvoerders onderscheiden zich vooral door de mate waarin ze medewerkers betrekken bij besluiten en door een goede werk-privébalans.

Beeld Best Workplaces 2018 betrekken medewerkers bij besluiten

De winnaars in respectievelijk de categorieën multinationals, grote organisaties, middelgrote organisaties en kleine ondernemingen lieten daarmee 59 andere organisaties op de lijst achter zich. De vier organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2018 van Great Place to Work®, waaraan in totaal 55.000 respondenten meededen bij 145 verschillende organisaties. Het onderzoek bestaat deels uit een medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier, en deels uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. Uiteindelijk belandden 63 organisaties op de lijst van Best Workplaces in 2018. Een notering op de lijst betekent een erkenning voor goed werkgeverschap.

Respect en onderling vertrouwen maken het verschil

De organisaties die in 2018 een plek op de lijst haalden scoorden vooral goed op vertrouwen. De gemiddelde score op de stellingen over vertrouwen is niet eerder zo hoog geweest (82%) als dit jaar. De top 5 van Best Workplaces springt op meerdere gebieden uit boven de overige organisaties en maakt voornamelijk het verschil op de waarde Respect.

René Brouwer, directeur Great Place to Work®, licht toe: “De resultaten laten zien dat er meer waardering is voor werkgevers die medewerkers actief betrekken bij beslissingen. Dat kan alleen als er onderling vertrouwen is, een aspect waar de vier winnaars dit jaar heel goed op scoorden.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.