Logo
  • Achtergrond
  • 11 mei 2015
  • Peter Runhaar Foto: Martine Sprangers
Exclusief artikel

Zelfsturing, ook iets voor u?

Hoe ‘stuur’ je een rondetafelsessie over zelfsturing? Laat het maar gewoon gebeuren. De deelnemers komen uit zeer uiteenlopende branches, maar hebben vooral veel gemeen: binnen hun branche besloten ze om de dingen anders te gaan doen, vaak op een radicale manier. Ze leggen verantwoordelijkheden écht bij de medewerkers, en niet bovenin de organisatie. En ze hebben succes met hun aanpak.
Beeld Zelfsturing, ook iets voor u?

Het geloof in de kracht, misschien zelfs de noodzaak, van die andere blik op organiseren is groot bij de deelnemers. “Iedereen is eraan toe,” zegt Guido Heezen, eigenaar van Effectory, dienstverlener op het gebied van medewerkersonderzoek. “Het is toch opmerkelijk dat een hele zaal met managers luid applaudisseert als iemand roept dat de managers afgeschaft moeten worden? Dat die traditionele structuren nog bestaan komt vooral omdat ze zo weerbarstig zijn. Probeer die piramide maar eens omver te werpen.”
Heezen verwijst naar de opmars van de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler, die zijn industriële bedrijf Semco op onconventionele wijze omvormde tot een autonome organisatie gebaseerd op zelfsturing, wars van iedere vorm van hiërarchie. De deelnemers aan de rondetafel zijn – soms onbedoeld – mooie Nederlandse adepten van deze ‘Semco-stijl’.

Kanteling

De urgentie om écht anders naar de organisatie te kijken is groot, vindt ook ondernemer Fokke Wijnstra (o.m. Finext):  “Ik zie zoveel schurkerige dingen in bedrijven. Mensen worden zo vaak onnodig geschoffeerd. Ik denk dat dit een directe relatie heeft met agressie in de samenleving. Stel dat je 25 jaar voor een bedrijf hebt gewerkt en je wordt weggesaneerd. Hoe verwerk je dat? Dan ga je eerst de boel thuis maar eens kort en klein slaan of ga je ruzie maken in het verkeer. Ik ben ervan overtuigd dat je fantastische dingen kunt bereiken als je je anders organiseert en dat dat ook leidt tot meer harmonie in de samenleving.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.