Logo
  • Partnerbijdrage
  • Achtergrond
  • 29 november 2023
  • Nmbrs

De rol van AI in het veranderende HR-landschap

De invloed van Kunstmatige Intelligentie (AI) op HR is enorm. De technologische vooruitgang werkt als een katalysator voor de transformatie in het HR-landschap, maar hoe implementeer je AI op de juiste manier? In dit artikel kijken we naar hoe AI de wereld van HR vormgeeft, hoe het de huidige trends beïnvloedt en hoe je nieuwe mogelijkheden creëert voor zowel medewerkers als werkgevers.

Beeld De rol van AI in het veranderende HR-landschap

Het gebruik van AI in HR zorgt voor een doorbraak. Dankzij AI zijn HR-professionals in staat om hun werkzaamheden anders in te delen, waardoor er meer tijd vrijkomt voor strategische taken. De tijdrovende en repetitieve taken worden volledig geschrapt of sterk verminderd. Bijvoorbeeld door de Add On: Nmbrs Hire. Hierbij worden wervingsprocessen gestroomlijnd, doordat AI-algoritmes in rap tempo de beste kandidaten identificeren in een pool van sollicitanten. AI helpt ook bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde opleidingsprogramma's, waarbij medewerkers trainingen volgen die specifiek op hun vaardigheden en carrièredoelen zijn afgestemd. Dit leidt tot een betrokkener en efficiënter personeelsbestand.

Mogelijkheden van AI binnen  HR

AI biedt een waaier aan mogelijkheden binnen de HR-sector. Zo zorgt geavanceerde data-analyse voor betere besluitvorming en kunnen chatbots eenvoudige vragen van medewerkers beantwoorden. Ook kun je de technologie inzetten om een inclusievere werkplek te realiseren door vooroordelen in het wervingsproces te verminderen. En kun je door de analyse van prestatiegegevens verborgen talenten identificeren. 

Implementatie van AI in HR

De implementatie van AI in HR-processen vereist een doordachte aanpak. Ontwikkel eerst een duidelijke strategie om te voorkomen dat je de plank misslaat. Op welke gebieden heeft de technologie de grootste impact, welke tools en technologieën heb je echt baat bij en hoe betrek je de medewerkers bij het veranderingsproces? Changemanagement speelt een belangrijke rol bij de implementatie, zodat je ervoor zorgt dat het proces transparant blijft en de medewerkers ondersteunt tijdens de transformatie

Koppeling met Nmbrs

AI is geen vervanging voor menselijke HR-professionals. Zie het meer als een bondgenoot, die HR in staat stelt om zich te concentreren op wat écht belangrijk is. Het opbouwen en onderhouden van een sterke bedrijfscultuur en het welzijn van medewerkers blijft natuurlijk prioriteit. Nmbrs is een voorbeeld van een innovatief platform dat de kracht van AI en automatisering benut om HR-taken te stroomlijnen. Van het beheren van verlof en afwezigheid tot het vereenvoudigen van salarisadministratie. Nmbrs biedt een uitgebreide oplossing voor de moderne HR-professional.

Wil je meer leren over de integratie van AI in HR en hoe je jouw organisatie hierop kunt voorbereiden met gerenommeerde psychologische changemanagement modellen? Download het whitepaper ‘Revolutionaire HR: kunstmatige intelligentie als gamechanger’" en ontdek hoe je de HR-functies én je medewerkers in jouw organisatie naar een hoger niveau tilt.

Nmbrs is een internationaal HR & Payroll platform dat ondersteuning biedt bij alle bijbehorende processen. Hierbij betrek je werknemers, zodat je een optimale HR-dienstverlening biedt met een minimale inspanning.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.