Logo
  • Nieuws
  • 23 april 2019

Nationaal HR Analytics Congres 2019: creëer waarde met datagedreven HR-beleid

In veel organisaties wordt het belang van HR Analytics inmiddels onderkend; het analyseren en interpreteren van data is onmisbaar om te komen tot datagedreven HR-beleid. Maar hoe zet je de volgende stap, met HR Analytics echt waarde creëren voor de organisatie? Op het 4e Nationaal HR Analytics Congres op 16 mei in Bunnik staat deze vraag centraal.

Beeld Nationaal HR Analytics Congres 2019: creëer waarde met datagedreven HR-beleid

Wederom zal Irma Doze als dagvoorzitter optreden tijdens dit congres; zij is dé Nederlandse autoriteit op het terrein van HR Analytics en datagedreven HR-beleid. Naast verschillende keynotes kunt u in vier rondes uw eigen dagprogramma samenstellen met een keuze uit 16 verschillende sessies.

Net als in de voorgaande edities draait het op dit jaarlijkse congres om concrete toepassingen van HR Analytics op basis van praktijkcases. Geen abstracte theorie, maar echte voorbeelden vanuit organisaties die stappen hebben gezet op het terrein van HR Analytics; van de eerste voorzichtige verkenningen van datagedreven HR tot aan uitgewerkte analyses op het gebied van talent management, verzuim, doorstroom, engagement en andere topics. Een greep uit de organisaties die dit jaar hun ervaringen met u komen delen: Alliander, NS, APG, Stedin, ministerie van Buitenlandse Zaken, Universiteit Twente, Amphia Ziekenhuis.

Daarnaast kunt u op het congres ook zelf aan de slag gaan met HR Analytics, bijvoorbeeld in de volgende workshops:

  • Storytelling met data
  • Datagedreven leren werken
  • Opstellen van analyses

Co-creëren en netwerken met gelijkgestemden

Een nieuw programma-onderdeel zijn dit jaar de co-creatie sessies. "Deelnemers aan het congres van vorig jaar gaven te kennen dat zij behoefte hebben aan intensievere vormen van kennis- en ervaringsuitwisseling met vakgenoten," aldus programmamanager Peter van den Hout van organisator HR Academy. "Daaraan geven we gehoor met de introductie van twee co-creatie sessies waarin deelnemers - onder begeleiding van een moderator - direct met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de knelpunten waar zij tegenaan lopen bij de implementatie van HR Analytics in hun organisatie. Daarnaast is deze jaarlijkse HR Analytics 'meet-up' natuurlijk ook de gelegenheid bij uitstek om te netwerken met gelijkgestemden en nieuwe waardevolle contacten op te doen!"

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.