Logo
  • Nieuws
  • 14 december 2018

YoungCapital wint HR Proffie 2018 voor beste HR-beleid

Uitzendbureau YoungCapital voor studenten, starters en young professionals is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie 2018, de vakprijs voor beste HR-beleid van Nederland. Dit jaar stond de prijs in het teken van Workforce of the Future: met HR-strategie en HR-activiteiten goed inspelen op snel veranderende omstandigheden. De vakjury toonde zich onder de indruk van de visie, implementatie en bewijskracht binnen YoungCapital. 

Beeld YoungCapital wint HR Proffie 2018 voor beste HR-beleid

"Het concept is voelbaar door de hele organisatie," aldus de jury. "Die holistische benadering van HR bij YoungCapital resulteert in een cultuur waar de happy, healthy & connected crew centraal staat. Hiermee speelt het uitzendbureau in op de behoefte van haar doelgroep, met de nadruk op jong, durf en ondernemerschap. De sterk doorgevoerde visie stelt YoungCapital in staat uitdagingen als krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. De andere drie genomineerden waren verzekeraar a.s.r., Royal Schiphol Group en Randstad Groep Nederland.

In het concept van YoungCapital staat gedrag centraal: het vinden van de juiste persoon met de juiste eigenschappen, ambitie én match met de cultuur. Dit is ook terug te zien in de arbeidsmarktcommunicatie. Eenmaal werkzaam bij YoungCapital kunnen medewerkers wekelijks deelnemen aan sportlessen, vindt er jaarlijks een YoungCapital festival plaats en is er veel aandacht voor groei- en ontwikkelmogelijkheden.

App FeedMe

De jury stelt dat YoungCapital vooroploopt in de omgang met de Workforce of the Future. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de HR-instrumenten on demand en online beschikbaar zijn, en continu leren ondersteunen. Zo wordt de app FeedMe gebruikt voor het geven van directe feedback aan een collega. De input van FeedMe wordt meegenomen in de coachingsgesprekken, onderdeel van de performance-managementcyclus. Het succes van het beleid blijkt uit de explosieve groei van de organisatie in de afgelopen jaren. "Al met al een sterk voorbeeld van practice what you preach," aldus de jury

De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals. Eerder al werden A.S. Watson, Scania, Hero, Pon, FrieslandCampina, KPN en GVB onderscheiden met deze prijs voor het beste HR-beleid. De prijs is een gezamenlijk initiatief van NVP Netwerk voor HR-Professionals, Compagnon, Berenschot en SkillsTown. HR2day, Robidus en Noloc zijn ambassadeurs van de HR Proffie 2018.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.