Logo
  • Nieuws
  • 1 oktober 2018
  • Bron: Fellowes

Werknemers worden nauwelijks aangesproken op naleven AVG

Werknemers spreken collega’s het meeste aan op het verzaken van huishoudelijke taken op kantoor. In de top 3 van gedrag dat volgens collega’s niet door de beugel kan, staat daarnaast het niet nakomen van afspraken (16%) en antisociaal gedrag (15%). Slechts 10 procent van de werknemers is aangesproken op onzorgvuldige omgang met privacygevoelige informatie zo blijkt uit onderzoek van Fellowes onder ruim 7000 respondenten uit zeven Europese landen, waaronder Nederland.

Beeld Werknemers worden nauwelijks aangesproken op naleven AVG

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het niet altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de controle op omgang met privacygevoelige documenten. Dertien procent heeft geen idee wie dit is. Een derde (29%) van de werknemers geeft aan dat iedereen binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor de naleving van de AVG. De directie (21%) en de Data Protection Officer (15%) worden daarnaast het meest aangewezen als verantwoordelijke.

Opmerkelijk genoeg heeft een deel van de bedrijven niet eens een AVG-beleid (19%). Bij de bedrijven die de wetgeving wel hebben doorgevoerd, houdt de meerderheid (64%) zich hieraan. Echter weet 14 procent van de werknemers niet meer wat er in het privacybeleid van de organisatie staat.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.