Logo
  • Nieuws
  • 7 december 2015

Wat staat er op het flex-verlanglijstje van de HR-professional?

De Sinterklaascadeautjes zijn uitgepakt en de verlanglijstjes voor de pakjes onder de kerstboom worden ondertussen alweer uitgewisseld. Naast feestmaand, is december dé tijd om de balans op te maken en de wensen voor 2016 in kaart te brengen. Wat heeft de HR-manager of HR-professional voor het nieuwe jaar op zijn verlanglijstje staan nu de flexibilisering van de arbeidsmarkt een feit is?

Beeld Wat staat er op het flex-verlanglijstje van de HR-professional?

Volgend jaar gaat het aantal zelfstandige professionals in Nederland richting de 1 miljoen. Momenteel zijn organisaties druk bezig deze veranderingen een plek te geven en zich klaar te stomen voor volgend jaar. Dat vergt de nodige veranderingen! Wat wil jij voor je organisatie realiseren en wat heb je als HR-professional nodig? HR Praktijk en FastFlex stelden alvast een lijstje op met favorieten. Wil je als professional jezelf klaarmaken voor de nieuwe generatie of ga je investeren in de relatie met zelfstandige professionals? Zitten jouw wensen ertussen? Laat van je horen en breng je stem uit! Zit jouw wens er niet tussen, vul dan vooral de lijst aan.

 

 

 

 

Wat staat er op jouw flex-verlanglijstje voor 2016?
Ik wil de nieuwe rol van HR oppakken, waarin HR en inkoop samenvallen.
Ik wil de organisatie klaarmaken voor Generatie Z (geboren tussen 1992 en 2010), de mensen die volgend jaar de arbeidsmarkt betreden.
Ik wil binnen mijn organisatie een verdere samensmelting tussen vast en flexibel personeel realiseren en holistischer kijken naar vast en flex.
Ik wil een verschuiving maken van termijn gestuurd inhuren naar prestatiegericht inhuren.
Door de vergrijzing gaat er schaarste ontstaan. Ik wil daarom het komende jaar daar op voor sorteren en in kaart brengen waar op verschillende afdelingen behoefte aan is.
Als organisatie willen we steeds meer de vorm krijgen van een netwerkorganisatie. Komend jaar wil ik hier de volgende stappen in zetten.
Meer investeren in goed opdracht- en werkgeverschap, binden met zelfstandige professionals en een eigen netwerk van zelfstandigen opbouwen.
Betere afstemming met business en inkoop over de inhuur van externe mensen.
Other
Please Specify:
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.