Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2020

Medewerkerstevredenheid speelt grote rol in toekomst HR-afdeling

Nederlandse organisaties zijn goed voor hun werknemers: gemiddeld scoren ze een 7,8 als cijfer voor goed werkgeverschap. De medewerkerstevredenheid gaat een grote rol spelen in de toekomst van de HR-afdelingen. Zo geeft drie op de tien (30%) HR-professionals aan dat de focus van de HR-afdeling de komende tien jaar komt te liggen op het meten van medewerkerstevredenheid bij verschillende touchpoints.

Beeld Medewerkerstevredenheid speelt grote rol in toekomst HR-afdeling

Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Organisaties scoren het vaakst (39%) een 8. Eén op de vijf (22%) organisaties scoort zelfs een 9 voor goed werkgeverschap. Slechts vijf procent van de HR-professionals geeft hun organisatie een onvoldoende, variërend van een 1 tot een 5.

Ruim een op de vijf (22%) organisaties voert nooit een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. De organisaties die dit nooit doen, zijn voornamelijk organisaties met minder dan 20 medewerkers (37%). Van de organisaties die wel een MTO uitvoeren, doen de meeste (37%) dit jaarlijks. 14 procent van hen voert een per kwartaal een MTO uit.

Optimaliseren employee experience

De medewerkerstevredenheid gaat een grote rol spelen in de toekomst van de HR-afdelingen. Zo geeft drie op de tien (30%) HR-professionals aan dat de focus van de HR-afdeling de komende tien jaar komt te liggen op het meten van medewerkerstevredenheid bij verschillende touchpoints. Bijvoorbeeld na een sollicitatiegesprek, training of beoordelingsgesprek. 20 procent van de HR-professionals geeft aan dat de focus komt te liggen op het optimaliseren van de employee experience. Het derde onderdeel dat veel focus gaat vragen van de HR-afdeling heeft niet direct met medewerkerstevredenheid te maken. Zo geeft 19 procent aan dat de focus de komende tien jaar komt te liggen op het automatiseren van de HR-administratie.

Florien de Nijs, Chief Human Resources Officer bij Exact benadert HR in termen van ‘omdenken’ en ‘denken in mogelijkheden’. Hoe kun je het toch een beetje leuk houden voor de medewerkers, ondanks alle corona-malaise? Tijdens het online event 'Word HR-verschilmaker' neemt Florien je mee in de transformatie die ze vanuit HR heeft ingezet voor een nog betere employee experience.

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.