Logo
  • Nieuws
  • 29 januari 2018
  • Bron: Intelligence Group, LinkedIn

HR arbeidsmarkt in de lift: hoe 'gespecialiseerd' bent u?

Na een daling van het aantal vacatures voor HR-professionals in het tweede en derde kwartaal van 2017, is het aantal in het vierde kwartaal met 19% gestegen naar een niet eerder vertoonde hoogte. En het aantal HR-vacatures is in 2017 ten opzichte van 2016 gestegen met maar liefst 43%.

Beeld HR arbeidsmarkt in de lift: hoe 'gespecialiseerd' bent u?

Door de toenemende vraag wordt de concurrentie bij het werven van HR-professionals alleen maar groter. Vooral de explosieve vraag naar recruiters valt daarbij op; de vraag is veel groter dan het aanbod. Dit zijn de 10 meest gebruikte woorden in 2017 op LinkedIn-profielen van HR en recruitment professionals:

1. Gespecialiseerd
2. Ervaren
3. Vakkundig [nieuw]
4. Leiderschap
5. Expert
6. Gepassioneerd
7. Strategisch
8. Innovatief
9. Gedreven [nieuw]
10. Creatief [nieuw]

HR en recruitment talent gebruikt massaal woorden als ‘gespecialiseerd’, ‘ervaren’ en ‘vakkundig’ om zichzelf als professional op de kaart te zetten. Maar waar de rest van Nederland het woord ‘strategisch’ voor het eerst veel minder gebruikt, staat deze nog wel in de top 10 bij HR en recruitment professionals. Nieuw in de top 10 zijn ‘vakkundig’, ‘gedreven’ en ‘creatief’. Het valt op dat HR professionals nu vooral hun ervaring benadrukken en minder hun persoonlijke eigenschappen. Woorden die dit jaar uit de top 10 verdwenen, zijn ‘gefocust’, ‘verantwoordelijk’ en ‘generalist’.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.