Logo
  • Nieuws
  • 22 oktober 2020
  • Bron: Visma | Raet

Helft thuiswerkend Nederland vol lof over optreden HR tijdens lockdown

De helft van de (volledig of gedeeltelijk) thuiswerkende Nederlanders vindt dat de HR-professionals een pluim verdienen voor hun werkzaamheden voor, tijdens en na de lockdown dit voorjaar. De medewerkers (51%) geven aan dat zij zich in de beginperiode van het thuiswerken dankzij HR betrokken en onderdeel voelden van de organisatie. Nog eens 47 procent is trots op HR en geeft aan dat deze afdeling ervoor heeft gezorgd dat zij hun werk goed hebben kunnen uitvoeren.

Beeld Helft thuiswerkend Nederland vol lof over optreden HR tijdens lockdown

Dit blijkt uit recent onderzoek onder ruim 1.000 Nederlandse medewerkers door HR-dienstverlener Visma | Raet. HR-professionals hebben door de crisis extra te maken met uitdagingen als het betrokken en tevreden houden van medewerkers. De afgelopen maanden is gebleken dat het belangrijk is voor zowel (thuiswerkende) medewerkers als de werkgever om de belevingswereld van elkaar te begrijpen en duidelijke afspraken met elkaar te maken. HR speelt hierin een belangrijke rol als strategisch partner. Begrip en een goede samenwerking resulteren onder meer in een goede werk-privébalans en dat is precies waar medewerkers nu behoefte aan hebben en gelukkig van worden. Een ruime meerderheid (65%) geeft aan tijdens de lockdown een goede balans tussen werk en privé gevonden te hebben.

HR-professional van het jaar 2020

Visma | Raet vindt dat de HR-professional daarom dit jaar extra in de schijnwerper mag staan en start  met de verkiezing ‘HR-professional van het jaar 2020’. Vanaf  nu is het mogelijk om als werkgever of collega een HR-professional te nomineren via de speciale HR-professional van het jaar-website. Uit alle nominaties kiest een vakjury de top 5. Vervolgens kan het publiek een stem uitbrengen op hun favoriet. De uitreiking van de landelijke titel HR-professional van het jaar 2020 zal plaatsvinden op 8 december.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.