Logo
  • Nieuws
  • 27 oktober 2022

Arbeidsmarktspecial: trends, analyses en oplossingen voor de personeelskrapte

Bedrijven en organisaties zetten van alles op touw om nieuw personeel te werven en aan zich te binden. De verschillen tussen sectoren zijn groot. Maar er zijn ook overeenkomsten. In deze digitale special ‘Arbeidsmarkt onder druk’ zoomen we in op de trends en ontwikkelingen in verschillende sectoren. Daar laten we het echter niet bij. We kijken met name welke oplossingen er worden gevonden voor strategische en praktische arbeidsmarktvraagstukken en hoe oplossingen uit de ene branche mogelijk ook kunnen werken in een andere branche.

Beeld Arbeidsmarktspecial: trends, analyses en oplossingen voor de personeelskrapte

De arbeidsmarkt is nog altijd oververhit. Of het nu gaat om ICT-ers, ambtenaren, medewerkers in marketing en communicatie, financials, HR-professionals of andere beroepsgroepen, iedere sector heeft te maken met een schreeuwend en oplopend tekort aan medewerkers. Er zijn nu zelfs meer vacatures dan dat er werklozen zijn.

Om tot deze speciale uitgave te komen hebben de redacties van Sijthoff Media, waaronder CHRO, HR Praktijk, Binnenlands Bestuur en Business Insider, en gerenommeerde onderzoeksinstituten Atlas Research en Intelligence Groep de handen ineen geslagen om de arbeidsmarkt voor professionals in Finance, IT, marketing, HR en de overheid in kaart te brengen.

Een uniek project, dat heeft geleid tot deze uitgave waarvan wij hopen dat die je nieuwe inzichten biedt om de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt mee tegemoet te treden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.