Logo
  • Nieuws
  • 12 februari 2016
  • Toine Al

4 nieuwe HR-specialismen van de (nabije) toekomst

Automatisering, robotisering en de opkomst van HR-analytics zorgen voor een fundamentele verandering van het vakgebied. Welke HR-functies en -specialismen zullen de komende tijd als gevolg hiervan in zwang raken?

Beeld 4 nieuwe HR-specialismen van de (nabije) toekomst

De HR-kwant

Heeft als taak uit data relevante inzichten af te leiden voor het ontwikkelen van effectieve HR-interventies. Behalve de HR-analist vallen hieronder de data-hunter en de data-miner. Zij gaan respectievelijk in de organisatie op zoek naar bruikbare data en doorzoeken deze data op mogelijke verbanden en patronen.

De LMS-Manager

De manager van het Learning Management Systeem ontwerpt en beheert de digitale leeromgeving voor de medewerkers en is verantwoordelijk voor het aanschaffen en implementeren van een geschikte platform.

De Chief Gig Economy Officer

Het Amerikaanse equivalent van ons Hoofd Talentmanagement, tevens verantwoordelijk voor de inkoop van tijdelijke medewerkers op elk niveau in de organisatie. Voorzien in specifieke competenties wordt leidend, de contractuele invulling (vast of tijdelijk) ondergeschikt. Medeoorzaak is de opkomst van projectmatig werken waarin medewerkers per ‘optreden’ (gig) worden ingehuurd.

De E-coach

E-coaching vormt steeds vaker een waardevolle aanvulling op - en soms zelfs vervanging van – face-to-face gesprekken. E-coaching vergt aanvullende competenties en vaardigheden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.