Logo
  • Achtergrond
  • 16 januari 2024
  • Redactie HR Praktijk

HR-thema’s 2024: pod casts, best practices, achtergrond, stappenplannen en meer

Werving&selectie, duurzame inzetbaarheid en verzuim, waarschijnlijk vormen deze HR-thema’s je top 3 voor 2024. Of is het HR Tech, opleiding&ontwikkeling en performance management? Over welk HR-thema je ook meer wilt weten, je vindt het op HR Praktijk. Een overzicht van zogenaamde ankerartikelen.

Beeld HR-thema’s 2024: pod casts, best practices, achtergrond, stappenplannen en meer

Loopbaan&opleiding

Maak leren en opleiden onderdeel van de werkplek

Om je L&D-beleid vorm te geven, stel je jezelf de vraag: wat hebben we nodig om succesvol te kunnen zijn, nu en in de nabije toekomst? Zo’n 60% van de organisaties heeft een skills gap, dat kan bij jou in de organisatie ook het geval zijn. Het antwoord op die vraag bepaalt het opleidingsaanbod dat je gaat ontwikkelen.

Lees verder...

Duurzame inzetbaarheid 

Wat is Duurzame inzetbaarheid en wat zijn goede interventies?

Duurzame inzetbaarheid gaat over het inzetbaar houden én betrokken houden van alle medewerkers. Je kunt ermee voorkomen dat medewerkers vroegtijdig je organisatie verlaten of uitvallen vanwege overbelasting. Het is bovendien een manier om medewerkers aan je organisatie te binden. Maar wat is eigenlijk Duurzame inzetbaarheid en wat zijn goede interventies?

Lees verder…

Werving&selectie

Tips en adviezen voor een snellere en effectievere recruitment

Om in deze krappe arbeidsmarkt succesvol te zijn in de werving van personeel vraagt echt om een andere aanpak. In dit topic vind je dan ook praktische tips en adviezen voor lopende vacatures en om te werken aan effectievere en snellere recruitmentprocessen.

Lees verder…

Digitalisering & HR-processen

Welke HR-processen kun je digitaliseren en hoe pak je dat proces goed aan?

Van voorbereiding tot implementatie, in dit overzichtsartikel lees je onder meer hoe je een business case opstelt. Een HR-systeem kiest dat echt meerwaarde brengt voor HR en medewerkers. En waar je op moet letten bij een HRIT-implementatie.

Lees verder...

Verzuim & re-integratie 

Grip houden op verzuim en re-integratie – De stappen in de Wet verbetering poortwachter

Medewerkers verzuimden minder, maar wel langer. Langdurig verzuim kun je niet altijd voorkomen, maar goede verzuimbegeleiding geeft wel meer kans op vlotte re-integratie. De stappen uit Wet verbetering poortwachter helpen je daarbij.

Lees verder…

Performance management 

Performance management: Hoe ga je van beoordelen naar ontwikkelen?

Met goed performance management schep je de juiste omstandigheden voor medewerkers om goed hun werk te kunnen en willen doen en flexibel inzetbaar te kunnen zijn. Het klassieke performancemanagementsysteem – de traditionele HR-cyclus van jaarlijks doelen stellen voor medewerkers met aan het eind van het jaar een beoordelingsgesprek – voldoet al jaren niet meer. Maar hoe ga je van beoordelen naar ontwikkelen? 

Lees verder...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.