Logo
  • Nieuws
  • 24 juli 2019
  • Bron: Acties.nl

Stoort u zich wel eens aan laatkomers op het werk?

Zo'n 55 procent van uw collega’s stoort zich aan laatkomers op het werk en 47 procent is geen liefhebber van collega’s die te vroeg naar huis gaan. Maar liefst 41 procent van de werkende Nederlanders verdenkt hun collega’s ervan weleens een dagje te spijbelen. Opvallend genoeg zijn mannen veel achterdochtiger dan vrouwen: 46 procent tegenover slechts 34 procent.

Beeld Stoort u zich wel eens aan laatkomers op het werk?

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen de afwezigheid, maar ook de aanwezigheid van collega’s voor ergernissen zorgt. Zo stelt één op de acht ondervraagden dat collega’s van negatieve invloed zijn op zijn of haar productiviteit. Onder dertigers ligt dit percentage op maar liefst zeventien procent.

Irritatiepunten

Bij één op de tien respondenten zijn collega’s zelfs van negatieve invloed op het werkplezier. Als hoofdredenen hiervoor noemen zij voornamelijk roddelen, liegen en zwart gemaakt worden door collega’s. Maar ook het verspreiden van een vreselijke transpiratiegeur noemde een van de respondenten als de aanleiding voor het verlies van zijn werkplezier. Ondanks bovenstaande irritatiepunten is het overgrote deel van de ondervraagden erg te spreken over hun collega’s. Zo zegt maar liefst 89 procent dat er bij hun huidige werkgever sprake is van een goed sfeer op de werkvloer. Daarnaast stelt zestig procent goed bevriend te zijn met één of meerdere collega’s.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.