Logo
  • Nieuws
  • 19 december 2019

Jongeren grote behoefte aan feedback

Hoewel een groot percentage van de werkende Nederlanders iets aan te merken heeft op het evaluatie- of functioneringsgesprek, zegt toch 57 procent van hen graag vaker feedback te krijgen over hun presteren, dan nu het geval is. Vooral jongeren zijn een voorstander van meerdere evaluatiemomenten. 

Beeld Jongeren grote behoefte aan feedback

Dit blijkt uit onderzoek van Inhuren.com onder 1.253 werkenden in loondienst.

Evaluatie- of functioneringsgesprekken: maar liefst 48 procent ziet er tegenop, een kwart is zelfs minder productief in de aanloop ernaartoe. Opvallend: vooral hoogopgeleiden zien er erg tegenop. Redenen hiervoor zijn dat voor 54 procent van de ondervraagden op- en aanmerkingen tijdens zo'n gesprek, letterlijk uit de lucht komen vallen. Daarnaast beschouwt meer dan een derde (36 procent) het gesprek als eenrichtingsverkeer, waarin ze alleen mogen reageren.

Ondanks dit alles zegt de helft van de werkenden na afloop van een functionerings- en/of evaluatiegesprek gemotiveerder te zijn. 55 procent zou zelfs vaker feedback op zijn of haar presteren ontvangen.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.