Logo
  • Nieuws
  • 25 mei 2010
  • Manon Schuttrups

Helft zorgverleners overweegt carrièreswitch

Bijna twee derde van het zorgpersoneel verwacht dat de kwaliteit van de zorg in de toekomst afneemt. Redenen: te weinig geld, te hoge werkdruk en te veel administratie. Daarom denkt de helft van al het personeel er wel eens over na een baan buiten de zorg te zoeken.

Beeld Helft zorgverleners overweegt carrièreswitch

Dit blijkt uit de enquête ‘Werken in de zorg’ van zorgverzekeraar Menzis onder 4144 zorgverleners uit onder andere ziekenhuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en fysiotherapie.

Menzis wilde achterhalen wat de ervaringen van het personeel zijn en hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in de zorg.

 

Zorg lijdt onder tijdsgebrek

53 Procent van de respondenten geeft aan dat er te weinig tijd is om al het werk te doen. En hierdoor heeft tweederde van hen het gevoel dat ze minder goed voor patiënten kunnen zorgen.

Een belangrijke bezigheid van zorgpersoneel blijkt administratie te zijn. Dit is extra opvallend omdat negen op de tien respondenten een uitvoerende baan in de zorg heeft en hier evengoed 40 procent van hun tijd aan besteden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.