Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2010
  • Manon Schuttrups

Bureau niet opgeruimd? Weg promotie!

Eigenschappen als punctualiteit, het halen van deadlines, terugbellen en een opgeruimd bureau, zijn belangrijker voor je carrière dan gedacht. De werkgever kan namelijk op basis hiervan besluiten een promotie wel of niet te laten doorgaan.

Beeld Bureau niet opgeruimd? Weg promotie!

Deze eigenschappen zeggen namelijk iets over iemands karakter. Een opgeruimd karakter welteverstaan - en vrouwen hebben hierin de overhand, blijkt uit een Brits onderzoek. Om tot deze conclusie te komen werden 4000 werknemers ondervraagd.

 

Het bleek dat ruim de helft van de vrouwen hun computerbestanden organiseren, tegenover een derde van de mannen. Ook een opgeruimd bureau is ‘typisch’ vrouwelijk; 40 procent gaat prat op een brandschone werkplek, tegenover 30 procent van de mannen. Bovendien noemt 43 procent van de vrouwen zichzelf ‘erg georganiseerd’, tegenover wederom een derde van de mannen.

 

Gebrekkige organisatie op de werkvloer

Eén op de tien mannen geeft toe geen structuur te hebben in hun werkleven. En hetzelfde aantal geeft toe wel eens op de vingers getikt te zijn wegens ‘gebrekkige organisatie’. Eén op de twintig mannen zag zelfs wel eens een promotie niet doorgaan, omdat dit chaotische gedrag niet aan de baas was voorbijgegaan. Hoeveel vrouwen ditzelfde is overkomen, wordt dan weer niet vermeld.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.