Logo
  • Nieuws
  • 18 november 2010
  • Dagmar Hendriks

Afsnauwen leidt tot meer fouten op werkvloer

Onbeleefdheid, denk aan emotioneel misbruik of brutaliteit, leidt tot meer fouten op de werkvloer. Het afkraken van falende werknemers zorgt er juist voor dat ze feedback negeren en juist meer fouten gaan maken.

Beeld Afsnauwen leidt tot meer fouten op werkvloer

Dat schrijft Workplace Psychology naar aanleiding van een onderzoek over onbeleefdheid op de werkvloer. In het onderzoek blijkt dat twintig procent van de werkgevers minstens één keer per week onbeleefd is tegen een medewerker. Tweederde van de medewerkers zegt één keer per maand uitgekafferd te worden door hun werkgever. Tien procent zegt zelfs dat ze elke dag een proestende baas aan hun bureau krijgen.

Onveilig

Werknemers die worden afgebekt zijn minder geneigd om feedback te vragen. Ze stoppen met het vragen om hulp, spreken ze niet meer over gemaakte fouten en ze informeren elkaar niet meer. Hierdoor stopt de samenwerking en worden er nog meer fouten gemaakt. Ook voelen werknemers zich onveilig op de werkplek.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.