Logo
  • Nieuws
  • 3 mei 2012
  • Manon Schuttrups

7 tips om handig te slijmen bij je werkgever

Een beetje slijmen bij je werkgever kan een erg effectieve manier zijn om hogerop te komen in de organisatie. Maar hoe pak je dat nou handig aan, zonder voor slijmbal aangezien te worden? Zeven tips om effectief je werkgever te vleien.

Beeld 7 tips om handig te slijmen bij je werkgever

Uit een artikel van Administrative Science Quarterly zijn de volgende tips te halen:

 

  1. Leid vleierij in met zinnen als “Ik weet dat je dit liever niet hoort, maar…” of “Het is niet mijn bedoeling om je in verlegenheid te brengen, maar…”
  2. Laat complimenten overkomen als een vraag om advies. Bijvoorbeeld: “Hoe ben je erin geslaagd om dit tot een succesvol einde te brengen?” 
  3. Discussieer met de werkgever alvorens akkoord te gaan, zodat je hem niet het gevoel geeft te maken te hebben met een ja-knikker.
  4. Kom de mening van de werkgever te weten zonder die expliciet te vragen. Zo kom je geloofwaardiger over als je later voordoet deze mening te delen.
  5. Complimenteer de werkgever niet rechtstreeks, maar via een vriend. Als de werkgever dit compliment later verneemt, komt dit niet over als een poging tot slijmen.
  6. Toon de werkgever dat je zijn waarden deelt, zodat hij meer belang hecht aan je mening.
  7. Laat de werkgever weten dat jullie lid zijn van dezelfde organisatie.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.