Logo
  • Achtergrond
  • 9 december 2014
  • Bernard Petter
Exclusief artikel

De Praatplaat: essentieel middel in het functionerings- en beoordelingsgesprek 2.0

Hoeveel medewerkers en leidinggevenden lopen er niet rond die ontevreden zijn over de vaak verplichte functioneringsgesprekken die jaarlijks moeten worden gehouden? Dit moet toch beter kunnen? Het zou helemaal mooi zijn als de medewerker tevens de verantwoordelijkheid en regie neemt voor diens functioneren, professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Essentiële thema’s binnen veranderende en lerende organisaties waar continu aandacht voor nodig is.

Binnen Stichting Philadelphia Zorg (SPZ) is een nieuw instrument ontwikkeld dat goede ondersteuning moeten bieden aan medewerkers om juist over deze thema’s de dialoog met leidinggevenden aan te gaan.

Vanuit de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker hiervoor en op een speelse en doelgerichte wijze. Dit instrument heet het Resultaat & Ontwikkelgesprek (R&O-gesprek). De eerste ervaringen met het instrument zijn inmiddels opgedaan, waarmee duidelijk wordt of dit instrument de toegevoegde waarde levert voor medewerker en leidinggevende in tijden van (grote) veranderingen binnen en buiten de organisatie. Het antwoord hierop is onomwonden: ja!

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.