Logo
  • Nieuws
  • 18 maart 2009
  • Gabor Mooij

Werknemer heeft liever goede verlofregeling dan hoog salaris

Werknemers vinden een goede verlofregeling belangrijker dan een goed salaris. Dit blijkt uit onderzoek van Trendview Market Research & Consultancy.

Beeld Werknemer heeft liever goede verlofregeling dan hoog salaris

Nederlandse werknemers beoordelen hun werk gemiddeld met een ruime voldoende. Ruim 75 procent van hen zou weer kiezen voor de huidige werkgever, als ze opnieuw hun keuze zouden moeten maken.

 

Trendview deed in Nederland onderzoek naar de werkbeleving en tevredenheid van meer dan duizend medewerkers. Zij kennen hun werk gemiddeld het rapportcijfer 7,5 toe. Een opmerkelijke uitkomst is dat de respondenten de verlofregeling en niet het salaris als de belangrijkste arbeidsvoorwaarde zien.

 

Positief

De deelnemers aan het onderzoek waarderen de werkzaamheden het meest positief. Ze geven hiervoor gemiddeld een 7,7. Hierbij doen factoren als zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, mogelijkheden om het werk zelf in te richten en werktijden het goed. Verder krijgt ‘plezier in het werk’ een 7,9. De respondenten beschouwen het contact met mensen en vrijheid en zelfstandigheid in het werk als de meest motiverende aspecten van het werk.

 

Noorden

Werknemers uit de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe zijn minder tevreden dan werknemers uit andere regio's. De noorderlingen waarderen hun werk gemiddeld met een 7,2, terwijl het landelijke gemiddelde op 7,5 ligt. Ook bijna alle andere onderzochte aspecten geven ze een lagere score dan gemiddeld.

 

Tip

Eigen verantwoordelijkheid is voor werknemers een belangrijke motivator. Speel hierop in en maak ze ook bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor het voorkomen van gezondheidsklachten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.