Logo
  • Nieuws
  • 16 juli 2020

Online congres: Arbeidsvoorwaarden wijzigen tijdens en na covid-19

Reiskosten- en onkostenvergoedingen voor thuiswerken, andere werktijden, functiewijzigingen, vakantie en verlof, loonoffers? Covid-19 heeft grote impact op de arbeidsvoorwaarden van werknemers. En dit roept veel vragen op bij HR-professionals die zich bezighouden met arbeidsvoorwaarden. Om daaraan tegemoet te komen organiseert HR Academy op 8 september een online congres.

Beeld Online congres: Arbeidsvoorwaarden wijzigen tijdens en na covid-19

"We waren al een eind op weg met ons jaarlijkse HR Arbeidsvoorwaarden Congres toen corona alles overhoop haalde," vertelt Peter van den Hout, programmamanager bij HR Academy. "Toen MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN vorige maand met een complete herziening van hun arbeidsvoorwaardennota kwamen, was dat voor ons het sein om met een nieuw online congres te komen waarin het wijzigen van arbeidsvoorwaarden centraal staat."

Werkgeversverenigingen roepen op om eerder gemaakte afspraken met werknemers kritisch onder de loep te nemen vanwege de onzekere economische situatie. Daarnaast vraagt het massale thuiswerken en de sterke vermindering van het woon-werkverkeer om nieuwe regelingen. Welke vergoedingen kun je werknemers bieden op hun thuiswerkplek? Wat kan fiscaal wel en niet? En hoe zit het met de arbo-regels? Dergelijke vragen komen aan bod tijdens het online congres, maar ook fundamentele kwesties zoals de juridische grondslagen voor het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden.

Breed gedragen veranderingen

AWVN levert als belangrijke stakeholder in het debat een aantal sprekers voor het online congres. Naast dagvoorzitter Erik Groot, Manager Strategie van Beleid en Advies, verzorgt Reinout Scholte een keynote. Hij is senior adviseur arbeidsverhoudingen bij AWVN en hij gaat dieper in op de stappen die je vanuit HR moet zetten om tot breed gedragen veranderingen te komen binnen je organisatie. Daarnaast geeft hij inzicht in wat dit betekent voor het overleg met vakbonden en/of ondernemingsraden.

In verschillende break-out sessies komen onderwerpen aan bod zoals:

  • Budgetten voor thuiswerken
  • Arbeidsvoorwaarden matigen
  • Optimaal communiceren over arbeidsvoorwaarden
  • Juridische aspecten van thuiswerken
  • Aanpassing van werktijden en loonoffers

Bekijk het complete programma

Geheel online congres

Het congres vindt geheel online plaats op één ochtend. U hoeft er dus niet de deur voor uit. Tegelijkertijd krijgt u een beleving die vergelijkbaar is met een live congres, inclusief de mogelijkheid van interactie met sprekers en netwerken met vakgenoten. Een extra voordeel is dat u achteraf - on demand - alle sessies kunt terugkijken!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.