Werkzoekenden vinden het belangrijk om te werken in een sector die ze aanspreekt. Het werken voor een ‘cool’ merk wordt niet zo belangrijk gevonden en het werken in een modern kantoor evenmin. Dit blijkt uit een online onderzoek van Monsterboard onder 2.500 internetgebruikers in Europa en Amerika.
Merkambassadeurs zijn inmiddels van grote waarde voor merken als Converse en CocaCola. Ze helpen bij het verspreiden van nieuws en productontwikkeling. Door fans te betrekken bij het merk voelen ze zich gewaardeerd en versterk je de band met een groep trouwe klanten. Brand Engineers vindt dit een interessant fenomeen en zocht uit hoe je dit kan toepassen binnen arbeidscommunicatie.
Een salestijger met een goed CV is te wantrouwen. Echte verkopers staan bekend om hun beperkte vermogen om.. nou ja, alles wat niet met sales te maken heeft.
Bedrijven selecteren en ontwikkelen medewerkers steeds vaker op basis van data-analyse. Nog even en een game bepaalt de selectieprocedure.
Het aantal vacatures voor hogeropgeleiden steeg in het eerste kwartaal van 2014 met 15 procent t.o.v. het eerste kwartaal 2013. Er is beduidend meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan: het aantal actief zoekenden is gestegen naar 14 procent (was 11 procent een jaar geleden). Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de professionele arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014 van Yacht.
Onboarding is een combinatie van de introductie en het leerproces dat een werknemer in pakweg de eerste 90 dagen doormaakt. Onboarding is een ondergeschoven kind bij de komst van nieuwe medewerkers. Vooral bij hoger opgeleiden schiet dit er vaak bij in. Wanneer je dit goed doet zijn nieuwkomers sneller productief, meer betrokken en blijven ze langer bij je organisatie. Onboarding kost tijd, maar die verdient zich dubbel en dwars terug.
Veel Nederlanders (82 procent) vinden dat jongeren een baan onder hun niveau moeten accepteren. Een meerderheid (54 procent) vindt zelfs dat dit wettelijk verplicht moet worden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Achmea en De Persdienst lieten uitvoeren door GfK.
Nederlandse werknemers passen zich het beste aan de veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt aan. Dit blijkt uit onderzoek van PwC, in opdracht van LinkedIn, in 11 landen.
Het vinden van de juiste baan of medewerker blijkt in de huidige markt van vraag en aanbod een moeizaam proces. Procedures duren lang, de groep sollicitanten is groot en het aantal mismatches tussen vacatures en cv’s neemt toe. Dit blijkt uit onderzoek van HRMatches. “Zowel sollicitanten als bedrijven moeten helder maken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze zoeken.”
De werkloosheid loopt dit jaar nog op tot 650.000 personen, maar daalt volgend jaar licht als gevolg van een stijgende werkgelegenheid zo blijkt uit cijfers van het CPB.
Wat doe je als een medewerker niet goed functioneert en welke vormen van verlof zijn er? Wil je je kennis up-to-date houden? Volg deze training en leer in twee ochtenden alle ins en outs over arbeidsrecht in de dagelijkse HR-praktijk.