Logo
  • Persbericht
  • 7 oktober 2015
  • Top Employers Institute
  • Bron: Persbericht

Top Employers Institute en HR Certification Institute kondigen wereldwijde samenwerking aan

Alexandria, VA/ Amsterdam, 7 oktober 2015 – Vandaag maakt het Nederlandse Top Employers Institute bekend dat zij en het Amerikaanse HR Certification Institute (HRCI) een mondiaal strategisch samenwerkingsverband aangaan, waarmee beide organisaties hun wereldwijde bereik vergroten en het HR-vak naar een hoger niveau tillen. Het Top Employers Institute certificeert organisaties die de beste condities bieden aan hun medewerkers. HRCI certificeert de vakkundige HR-professional.

HRCI gaat de samenwerking aan met het Top Employer Institute om haar dienstverlening te verbreden en te verdiepen voor HR-professionals in zowel de Amerikaanse markt als daarbuiten. Voor Top Employers Institute is de samenwerking van belang om ook voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten.

“Onze samenwerking met Top Employers Institute is volledig in lijn met ons toekomstbeeld over de zakelijke markt voor de HR-professional”, zegt Amy Schabacker Dufrane, CEO bij HRCI. “Wij zijn er namelijk van overtuigd dat HR-professionals de toekomstige aanjagers zijn binnen een organisatie als het gaat om het motiveren van de medewerkers. Internationale organisaties zien de meerwaarde van HRCI-gecertificeerd HR-professionals. Daarbij komt dat het voor de organisatie van belang is om als Top Employer gecertificeerd te zijn. Hiermee behalen zij concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.”

“Het wereldwijde aanzien van HRCI, gekoppeld aan bijna 40 jaar van toonbare vakkundigheid en hoge standaarden in het certificeren van HR-meesterschap, kennis en de daadwerkelijke toepasbaarheid voor professionals in het HR-werkveld, maakt HRCI een logische keuze voor het Top Employers Institute,” aldus David Plink, CEO Top Employers Institute. “We zien dit partnerschap als de perfecte manier om de visie van het Top Employers Institute te versterken. Net als het HRCI geloven wij in de hoogste prioriteit voor menselijk kapitaal en mensen binnen een organisatie. Dit zorgt voor betere bedrijfsresultaten waar we de individuele HR-competenties aan laten sluiten bij organisatiebrede HR-excellence.”

Door het partnerschap is HRCI beter gepositioneerd om aan de groeiende vraag voor het wereldwijd certificeren van HR-professionals te voldoen. Top Employers certificeert werkgevers in 102 landen wereldwijd. Hieronder valt 80 procent van de top-50 grootste bedrijven in Europa.

Voor Top Employers biedt het partnerschap een versnelde toegang tot Amerikaanse bedrijven. Dit omdat HRCI de grootste certificeerder van HR-professionals is in de VS. Zeker 98 procent van de Fortune 500 bedrijven hebben HRCI-geaccrediteerde professionals in dienst. HRCI is het enige certificeringsorgaan voor algemene HR-professionals dat geaccrediteerd is door de Nationale Commissie voor Certificeringsagentschappen (NCCA).

Het Top Employers Institute evalueert werkgevers op hun talent strategy, workforce planning, on-boarding, learning and development, leadership development, carreer and succession management, compensation and benefits, culture.Dit doet het instituut door op onderzoek gebaseerde, gevalideerde en door een onafhankelijke auditor goedgekeurde certificeringsprocessen. “Het Top Employers Institute deelt onze betrokkenheid voor nauwkeurigheid en uitmuntendheid. Dit maakt het instituut een natuurlijke partner om met HRCI een stap verder te gaan” aldus Dufrane. Als onderdeel van de overeenkomst opent Top Employers Institute begin 2016 een kantoor in de Verenigde Staten binnen het HCRI hoofdkantoor in Alexandria, Virginia.

Bedrijven in de Verenigde Staten die op het moment al een Top Employers certificering hebben zijn DHL, Tata Consultancy Services en Technip.

HRCI biedt op dit moment drie soorten referenties voor HR-professionals die buiten de Verenigde Staten werken: de Global Professional in Human Resources (GPHR), de Human Resource Management Professional (HRMP) en de Human Resource Business Professional (HRBP). Voor HR-professionals die in de Verenigde Staten werkzaam zijn, biedt HRCI de Professional in Human Resources (PHR) en de Senior Professional in Human Resources (SPHR), evenals twee referenties specifiek voor Californië.

Over Top Employers

Het Top Employers Institute certificeert de condities die organisaties creëren voor hun medewerkers. Optimale condities zorgen ervoor dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, op professioneel en persoonlijk vlak. Juist deze ontwikkeling stelt deze organisaties in staat om continu te blijven groeien. Het Top Employers Institute, met het hoofdkantoor in Nederland, erkent sinds 1991 organisaties met uitstekende condities voor hun medewerkers. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd meer dan 900 organisaties.

Over HRCI

HRCI is wereldwijd de voornaamste certificeringsorganisatie voor de HR-professional. Al bijna 40 jaar certificeert de organisatie de beste HR-professionals over de hele wereld. Als onafhankelijke non-profit organisatie ontwikkelt en beheert het verschillende certificeringen, waaronder die voor Professional in Human Recources (PHR®) en de Senior Professional in Human Recources (SPHR®). HR-professionals in meer dan 100 landen zijn door HRCI gecertificeerd.
 

Producttips