Logo
  • Persbericht
  • 4 november 2015
  • Talent4Hospitality
  • Bron: Persbericht

EW Facility Services en Talent4Hospitality slaan handen ineen om werkzoekenden een nieuwe start te bieden in de facilitaire branche

Of je nu een starter bent of al veel ervaring hebt, net wisselt van baan of al langer op zoek bent naar werk en of je nu WW’er, bijstandgerechtigde, Wajonger of 56-plusser bent, iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt.

Op dinsdag 27 oktober ging een groep van 10 nieuwe medewerkers van Talent4Hospitality in opdracht van EW Facility Services van start met de MBO-opleiding Medewerker Schoonmaak. Deze opleiding maakt deel uit van een leerwerktraject waarbij deelnemers binnen een jaar al werkend een MBO-diploma kunnen behalen. Hiermee krijgen kandidaten die moeite hebben met het betreden van de arbeidsmarkt een baan en een opleiding, en daarmee een nieuwe start in de facilitaire branche.

Bij EW Facility Services neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) al jaren een centrale plek in haar bedrijfsfilosofie in. Vanuit maatschappelijk oogpunt en haar mensgerichte visie wil zij graag voor kwetsbare groepen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Maaike Ligtenstein, HR-directeur EW Facility Services: “In Talent4Hospitality hebben wij een partner gevonden die net als wij gelooft in het bieden van kansen aan iedereen binnen de arbeidsmarkt, ook de kwetsbare doelgroepen. Wat onze samenwerking uniek maakt, is dat de kandidaten als onderdeel van hun ontwikkeltraject een gecertificeerde MBO-opleiding op maat volgen, waarin de eigenzinnige visie van EW Facility Services op hospitality is geïntegreerd”.

Talent4Hospitality is gespecialiseerd in het werven & selecteren, opleiden & begeleiden en detacheren van re-integratiekandidaten. Directeur van Talent4Hospitality Mark Steinfelder: “Talent4Hospitality is de linking pin tussen de overheid en het bedrijfsleven en slaat daarmee een brug tussen werkgevers, lokale en centrale overheden en werkzoekenden. Daarmee is Talent4Hospitality een goede partner voor organisaties zoals EW Facility Services: organisaties die optimaal invulling willen geven aan hun social return beleid.”

De opleidingsgroep die nu van start gaat vormt een dwarsdoorsnede van doelgroepen die de overheid graag aan het werk wil zien: langdurig werklozen, Wajongers, jongeren en 56+’ers. Voor hen biedt dit traject meer dan alleen een nieuwe start op de arbeidsmarkt: dankzij het MBO-diploma dat zij over een jaar behalen worden hun kansen op de arbeidsmarkt blijvend vergroot.

Annemarie, één van de deelnemers, zegt hier over: “Eerdere trajecten leverden me weinig op. Tot ik kennismaakte met Talent4Hospitality, en in no time bij EW Facility Services aan de slag kon. Ik
vind het fijn dat ik niet alleen aan het werk ben, maar ondertussen meteen een diploma behaal. Zo kan ik in de toekomst makkelijker doorgroeien naar bijvoorbeeld de rol van supervisor.” Wajonger Suzanne vertelt: “Na een periode van thuiszitten en tegenslag is deze baan en opleiding echt een nieuwe kans voor mij. Het is fijn dat ik nu weer lekker bezig ben, een diploma kan halen, én me kan richten op de toekomst. Ik ben vastbesloten om hier een succes van te maken!”

De extra investering in de deelnemers houdt niet op bij de opleiding. Ook op de werkplek worden de kandidaten zorgvuldig begeleid door een jobcoach van Talent4Hospitality en zijn of haar leidinggevende van EW Facility Services. Zo dragen beide organisaties er zorg voor dat ook die kandidaten die extra aandacht of begeleiding nodig hebben met succes de eindstreep halen.
Na deze eerste opleidingsgroep volgen er de komende periode meer groepen: het doel van EW Facility Services en Talent4Hospitality is om structureel kandidaten een dergelijke leerwerkplek te bieden.

Producttips